18 medalja za Klub ritmičke gimnastike Sloboda na međunarodnom turniru “CHICAGO CUP – 2024”

Spread the love

Po šest zlatnih, srebrenih i bronzanih medalja

Klub ritmičke gimnastike Sloboda Tuzla osvojio je po šest zlatnih, srebrenih i bronzanih medalja na međunarodnom turniru “CHICAGO CUP – 2024” u Sjedinjenim Američkim Državama. Na ovom prestižnom i tradicionalnom međunarodnom turniru učestvovale su 403 gimnastičarke.

Klub ritmičke gimnastike Sloboda Tuzla, pod vodstvom trenerice Svitlane Tinjić i Vanesse Tinjić, se predstavio sa tri seniorke i juniorkom koje su bile više nego uspješne i ukupno osvojile 18 medalja, saopćeno je iz Kluba ritmičke gimnastike Sloboda Tuzla.

Nejla Muradbegović osvojima je dvije zlatne medalje, dvije srebrene medalje i jednu bronzanu, Elena Lončar se okitila sa tri zlatne medalje, jednom srebrenom i bronzanom medaljom, Belma Mešić je osvojila po dvije srebrene i bronzane medalje, dok je juniorka Esma Huskanović osvojila zlatnu, srebrenu i dvije bronzane medalje.

– Presretna sam sa nastupom i osvojenim medaljama i čestitam našim takmičarkama na ovom zaista izuzetnom i značajnom uspjehu – rekla je trenerica Svitlana Tinjić. Ovo je za bh. takmičarke veliko iskustvo jer je prvi put da se takmiče u SAD-u.

administrator