Aida Rešidbegović ima preko 20 nagrada sa međunarodnih takmičenja

Spread the love

Radio Kameleon kroz projekat BigBang #herojigeneracije prepoznaje, predstavlja i nagrađuje uspješne mlade ljude. Pogledajte kandidate, upoznajte se njihovom pričama i od ponedjeljka glasajte za njih.

Aida Rešidbegović, 17-godišnja violinistica iz Tuzle, je do sada održala 10 solističkih koncerata i osvojila mnogobrojne nagrade na međunarodnim takmičenjima, od kojih se posebno izdvajaju International Youth Music Competitions (USA), na čijem je Recitalu pobjednika u New Yorku nastupila u avgustu prošle godine, kao i takmičenje American Virtuoso ove godine, gdje osvaja drugo mjesto, što joj je osiguralo nastup na Recitalu pobjednika u Carnegie Hallu u New Yorku 7. januara sljedeće godine. 18. oktobra 2023. godine, Aida je kao solista nastupila sa orkestrom Hrvatske glazbene mladeži u Koncertnoj dvorani Lisinski u Zagrebu.

Aidina poruka mladima:

Muzika je plemenita profesija i preporučujem svim mladima da se njome bave, makar iz hobija“.

Aidina postignuća:

Preko 20 nagrada na međunarodnim takmičenjima

10 solističkih koncerata (Tuzla, Beograd, Banja Luka, Mostar)

Solistički nastupi (Zemaljski muzej i Katedrala u Sarajevu, POU Pazin, Kaštel Grožnjan, Američka ambasada Sarajevo, DiMenna Center New York, KD Vatroslav Lisinski Zagreb,…)

Poziv za koncert pobjednika AVIMC u dvorani Carnegie Hall u New Yorku 7.1.2024.

Aida Rešidbegović kandidatkinja je za priznanje BigBang #herojigeneracije u kategoriji Muzika.
Za nju od ponedjeljka (6.11.2023.) možete glasati na OVOM LINKU.

administrator