Ambasada SAD: NATO neće dozvoliti da se ugrozi mir u BiH

Spread the love

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini oglasila se nakon današnje posjete članova Sjevernoatlantskog vijeća (NAC), koje je predvodio zamjenik generalnog sekretara NATO-a Mircea Geoană.

Ambasada SAD-a pozdravila je današnju posjetu Sarajevu delegacije Sjevernoatlantskog vijeća, glavnog tijela NATO-a za donošenje političkih odluka.

– Posjeta naglašava predanost NATO-a podršci euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine i reformama koje su neophodne za integraciju BiH u euroatlantske institucije – navodi se.

Također, posjetom se naglašava važan posao koji saveznici rade na jačanju Oružanih snaga BiH, uključujući upravljanje krizama, cyber sigurnost i sposobnosti za borbu protiv terorizma.
– Ovo partnerstvo će BiH učiniti sigurnijom, što je od koristi za sve građane. Kao i Sjedinjene Države, NATO iskazuje svoju predanost teritorijalnom integritetu, suverenitetu i multietničkom karakteru BiH i neće dozvoliti da se ugrozi teško stečeni mir u BiH – navodi se u poruci Ambasade SAD-a na službenom profilu na platformi X.

administrator