ARENA Zagreb ovog je petka bila krcata. Razlog – turbofolk zvijezda Dragana Mirković

Spread the love

Naime, Mirković u Zagrebu slavi 40 godina karijere, a ovaj koncert prvi je od ukupno dva koliko će održati u Areni Zagreb.

“Dobra večer, dragi moji, dobra večer, Zagrebe. Tako je divno vidjeti vas i biti s vama. Jedva sam čekala i radovala se ovoj večeri. Presretna sam i ispunila sam već svoj san. 40 godina je za nama, narode, ne mogu vjerovati. U tih 40 godina imamo puno predivnih pjesama uspomena i ljubavi. Neki su se zbog Dragane Mirković i vjenčavali, to se i dan danas događa”, započela je koncert i dobila ovacije prepune Arene.

Na koncertu je ugostila Ivana Zaka (koji joj je zahvalio što mu je pomogla stvoriti karijeru) i Bobana Rajovića, a apsolutni delirij u zagrebačkoj Areni nastao je kad se folkerica spustila među publiku.

Inače, folkerica je najavila da će prihode od koncerta donirati dječjem domu u Nazorovoj.

Podsjećamo, krajem prošle godine pet večeri zaredom Arenu je napunila Aleksandra Prijović, a koncerte (već rasprodane) najavila je i Lepa Brena.

Tko je Dragana Mirković?

55-godišnja Dragana jedna je od najvećih folk zvijezda regije. Na njenoj služenoj web-stranici piše kako “blistavu karijeru duguje isključivo glasu, talentu, dobrim pjesmama, profesionalnom odnosu prema poslu i ljubavi prema muzici i publici.”

Kao članica kultnog Južnog vetra pjevala je na turnejama širom nekadašnje Jugoslavije, zajedno sa Sinanom Sakićem, Šemsom Suljaković, Milom Kitićem…

Na stadionu Tašmajdan 1989. godine održali su koncert pred, u to vrijeme rekordnih, 11 tisuća ljudi. Udruženje radio-stanica Srbije 1993. godine proglasilo je Draganu Mirković za Pjevačicu desetljeća. U Bugarskoj su joj 2006. godine dodijelili titulu Naj pjevačica Balkana. Iste godine je na inicijativu svog supruga postala vlasnica glazbene televizije DMSAT TV.

Nakon Južnog vetra, Dragana Mirković snima Dolaze nam bolji dani, jednu od najprodavanijih ploča svih vremena na ovim prostorima. Svih 13 pjesama postali su hitovi.

Valtertuzlanski.ba/Index.hr

administrator