Banka zatvorila račun organizacije koju vodi Gorica Dodik zbog američkih sankcija

Spread the love

Zbog američkih sankcija, banka je zatvorila račun humanitarne organizacije Gorice Dodik, kćerke predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, “Srpska kuća”.

Informaciju o zatvaranju računa objavila je upravo Gorica.

– Zbog sankcija koje su uvedene onima koji neće da budu podanici i marioneta Michaelu Murphyju, a koje su također uvedene i meni zbog zamislite podrške mome ocu, jučer je banka zatvorila račun fondacije na čijem je čelu i time onemogućila dalji rad – započela je ona . 

Kaže kako su sva neutrošena sredstva sa računa vratili donatorima.

– Kao što znaju oni koji su pratili rad fondacije, mi smo za dvije godine napravili tri nove kuće za tri porodice i završavamo još dvije, na šta smo ponosni i tu sreću na licima te djece ne može sankcionirati zločinac Michael Murphy.

Prije svega, sjetite se koje je u zadnje vrijeme objavljivao tekstove u vezi fondacije i koji je osuđivao njen rad, sve će vam se reći. To su isti oni koji su urgirali da se jedna humanitarna organizacija ugasi. Da, upravo oni koji ne vjeruju u dobra djela zato što ih i ne čine – rekla je ona.

Ističe kako svakodnevno svjedočimo “monstruoznim akcijama koje diljem svijeta čini otadžbina Michaela Murphyja.

– Svjedočimo zlu koje se rađa u njegovoj zemlji i koje metastazira brzinom svijetlosti, ali bez obzira na sve, oni su sebi dali za pravo da budu prijeki sud i da se iživljavaju nad svima onima koji ne sudjeluju u njihovom zločinu.

Vi koji ih podržavate, radujte se i dalje novim ratovima, novim bolestima, pedofiliji i svakom drugom zlu kojem su oni rasadnik – poručuje Gorica.

Mi ćemo, dodaje ona, naći način da pomognemo onima kojima je potrebna pomoć i radovat ćemo se osmjesima i zdravim porodicama.

administrator