Spread the love

Domaća kompanija Belamionix otvorila je svoj dosad najveći prodajni objekat koji se nalazi u Tuzli, u ulici Husinskih rudara, naselje Miladije.

– Naš objekat je rezultat mnogo truda, rada i ljubavi koje smo uložili kako bismo stvorili prostor koji će zadovoljiti sve vaše potrebe i želje. T.C. Belamionix će zasigurno postati mjesto gdje ćete pronaći širok izbor proizvoda i usluga koji su pažljivo odabrani kako bismo vam pružili najbolje iskustvo – saopćili su iz kompanije.

Ovo je sada najveći tržni centar ove kompanije čije je sjedište u Brčkom, a koja ima objekte širom BiH.

Naročito su prisutni u tuzlanskoj regiji, ali se šire i po drugim krajevima Bosne i Hercegovine. Novi objekat predstavlja jedan moderan i sadržajan centar u kojem će pored postojećeg hipermarketa okupiti kvalitetne brendove i vrhunsku ponudu sadržaja za sve uzraste.

Belamionix je prošle godine imao prihode od 244 miliona KM i dobit od skoro 15 miliona KM. Upošljavao je više od 1.000 radnika.

Vrpcu su, u društvu zamjenika direktora Eldina Omića, presjekli gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić i premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić. Izgradnjom ovog modernog objekta lokacija nekadašnjeg Guminga, i zapadni ulaz u grad Tuzla, dobila je novu vizuru, a građani mjesto za ugodno druženje i kupovinu.

– Važno za istaći da je izgradnja novog Belamionix tržnog centra ovdje u Tuzli zahtijevala angažman većeg broja izvođača radova kako bi on dobio ovako impozantan izgled i uređenje a naročito smo ponosni na činjenicu da su na svim tim poslovima bile angažovane isključivo domaće kompanije na čemu smo im posebno zahvalni – kazao je Omić.

Čestitke i riječi pohvale za realizaciju ovog projekta vlasnicima, direktorima, ali i svima koji su učestvovali u njegovoj realizaciji uputio je premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić.

– Ovo je dokaz da jedna ruina, ruševina na ulazu u grad Tuzla može biti, angažmanom domaćeg kapitala, domaćeg znanja, naših investitora, pretvorena u reprezentativan i jedan velelepni objekat, a koji će biti prepoznatljiv, ne samo za Tuzlu i ovo područje, nego i za Živinice i Lukavac kao tačka koja spaja te gradove. Stoga možemo danas uputiti riječi zahvalnosti vlasnicima i direktorima Belamionixa, za angažman na ovom projektu, a kako bismo mi, građani Tuzlanskog kantona, imali još jedno mjesto gdje ćemo u jednoj ugodnoj atmosferi provesti vrijeme, kupovati i provesti kvalitetno vrijeme sa našim najbližim – kazao je premijer Halilagić, prenio je RTV TK.

Na prostoru oko 20.000 m², na koliko se prostire novootvoreni tržni centar, uz veliku podrzemnu garaža u kojoj je smještena i moderna samouslužna auto praonica, smješteni su i velika dječija igraonica, hipermarket, DM drogerie market, Pepco, Sinsay, Zlatara Dar, Sport vision, Penti, Metro obuća, Domod, Juventa, Planika obuća, A.N modni studio, mesnica Semić, apoteke Rose pharm i Gral, Pet shop Orlando, frizerski salon Elma, cvjećarna Evely, mobitel studio, Iskra mobitel, mjenjačnica, modni butici,  Lutria BiH, Duhanpromet, Ilk doo, Olymp sport, Kani silver, PS Gaming, café bar Vellas, restoran Pikaso kao i drugi sadržaji.

Vrijednost ove investicije zasigurno obogaćuje ponudu Tuzle, a i generalno ovog dijela BiH, iznosi oko 30 miliona konvertibilnih maraka, a ono što je još važnije za istaći jeste da je otvaranjem ovog tržnog centra svoj posao dobilo oko 400 novih uposlenika.

administrator