Bh. influenseri skupili 41.000 KM u akciji za pacijente UKC-a Tuzla

Spread the love

Onkološko i hematološko odjeljenje UKC Tuzla nema osnovne uslove za pacijente.

Stoga je influenser Mirza Mustafagić, uz pomoć brojnih bh. influensera i Fondacija tuzlanske zajednice pokrenuo akciju prikupljanja novca za potrebnu opremu onkološkim i hematološkim pacijentima, kako bi boravak za vrijeme kemoterapija bio što ugodniji.

Bilježe sjajan odziv, a za 4 dana kampanje je prikupljeno preko 41.000 KM.

Cilj kampanje je 70.000 KM za uređenje Klinike za onkologiju, hematologiju i radioterapiju na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Uređeno okruženje u kojem onkološki pacijenti borave i obezbijeđeno udobno mjesto za sjedenje ili ležanje može značajno smanjiti stres i imati veliki uticaj na sam ishod liječenja, poručuju organizatori akcije.

„Iako je tužno da moramo intervenisati na ovaj način, ipak ohrabruje činjenica da smo društvo u kojem solidarnost živi i pokreće zajednicu, posebno u situacijama u kojima sistem i država zakažu. Ovakve inicijative okupljaju veliku zajednicu dobrih ljudi, u zemlji i inostranstvu i vraćaju nadu da može doći bolje vrijeme za dostojanstveno življenje u našoj voljenoj domovini. Zahvalni smo Mirzi Mustafagiću na povjerenju i saradnji. Zahvalni smo cijeloj influenserskoj zajednici koju je pokrenuo, kao i građanima koji su tako brzo reagovali i donirali za rješavanje konkretnog problema u zajednici. Ovaj specifičan model udruživanja ljudi kroz građansku fondaciju, kakva je Fondacija tuzlanske zajednice, pokazuje da se efikasno mogu povezati potrebe i resursi u lokalnim zajednicama, ali samo kroz odgovoran i transparentan rad, koji građani prepoznaju i koji se treba očuvati i dalje jačati”, kaže Jasna Jašarević, direktorica Fondacije tuzlanske zajednice.

Donacije su moguće na stranici www.doniraj.ba, a i najmanja donacija je bitna.

Donirati se može iz cijelog svijeta

Valtertuzlanski.com/Vijesti.ba

administrator