Dino Merlin rasprodao 12 Arena do kraja godine!

Spread the love

Najveća dvorana u Zagrebu nikad nije bila tako ispunjena

Dino Merlin sinoć je u u Areni u Zagrebu održao prvi od četiri rasprodana koncerta.

Više od pola godine željno i nestrpljivo iščekivao se koncert sarajevskog umjetnika koji u hrvatskoj metropoli već decenijama uživa kultni status. Dino Merlin sinoć je na prvom od četiri potpuno rasprodana koncerta zaredom u zagrebačkoj Areni omogućio ljubiteljima istinske, kvalitetne muzike da konačno dođu na svoje.

Čarobna noć obavijena istančanim ljubavnim tekstovima koji pogađaju u dušu i muzikom koja osvaja srca zasjala je za vječnost. Dojmovi sa sinoćnjeg spektakla, vatromet emocija u Merlinovoj izvedbi te neposredna veza s publikom, bit će upamćeni još dugo vremena kod zaljubljenika u njegove evergreene. A pamtit će i zagrebačka Arena rekord popunjenosti koji nikad do sada nije ostvaren. U dvorani je bilo gotovo 23 hiljade ljudi! Bila je to Merlinova sedma puna Arena u nekoliko sedmica od ukupno čak 12 rasprodanih Arena u mjesec dana u regiji, priopćeno je iz njegovog tima.

Nesvakidašnjim showom, pomno osmišljenim programom, odabirom pjesama, kako novih, tako i starih u sasvim novom ruhu, Dino Merlin još je jednom pokazao zbog čega osvaja publiku svih generacija. Sarajevski čarobnjak sinoć je zablistao, baš kako se i očekivalo od najveće muzičke zvijezde na ovim prostorima, navodi njegov tim, te nastavlja: “A ništa manje nije zasjala ni njegova publika koja ga je uglas pratila od prve do zadnje pjesme; živjela, disala i pjevala kao jedno sa svojim idolom. Vidio je to svako ko je sinoć bio u Areni. A kad bi neko i pomislio da ne može bolje, sarajevski čarobnjak priredio je svojim fanovima dodatnu erupciju oduševljenja kad su mu se na bini u duetima pridružile kolegice – Senidah u pjesmi Dođi i Ivana Banfić u Godinama.”

“Volim kad smo ovako zajedno, kad pjevamo zajedno, muzika spaja ljude i budi ono najbolje u nama. Bliskiji smo jedni drugima, upoznajemo jedni druge, a kad nekoga upoznate nestanu predrasude i otvore se neka nova vrata, kao da uđe svjetlo u vaš svijet. Vi ste to svjetlo u mom životu, zbog ovako divnih ljudi moj život ima smisla”, obratio se Merlin publici usred koncerta prekidan ovacijama fanova.

Bila je to tek uvertira u muzičku čaroliju koju ćemo živjeti i disati punim plućima ovaj i idući vikend, u petak i subotu 15. i 16. decembra. Nastavak je to jedne posebne priče, Merlinovog specifičnog muzičkog izričaja, zbog čega već četiri desetljeća dominira popularnom muzičkom kulturom ovih prostora.

A do tada pred nama su dani uživanja s legendarnim kantautorom čija reputacija najuzbudljivijeg live izvođača na našim prostorima raste iz dana u dan, iz koncerta u koncert”, dodaje se u priopćenju Merlinova tima.

administrator