Elvedina Muzaferija nakon trke karijere: Znala sam da mogu, sretna sam i ponosna

Spread the love

Bosanskohercegovačka snježna kraljica, Elvedina Muzaferija (24) ostvarila je danas rezultat karijere u Super-G utrci Svjetskog kupa, koja je održana u čuvenom skijalištu Cortina d‘Ampezzo (Italija).

Elvedina Muzaferija je sa startne pozicije 46, sjajnom vožnjom i vremenom od 1:22.58 zauzela 14. mjesto i time ostvrila najbolji plasman u historiji bh. skijanja. Odličan rezultat donio joj je novih 18 bodova za ukupni poredak u Svjetskom kupu. Na istoj stazi, Muzaferija je i jučer osvojila šet bodova  u Spust utrci. 

“Danas sam ostvarila rezultat karijere i rezultat Bosne i Hercegovine. Sretna sam i ponosna. Nadam se da će rezultati biti ovako dobri do kraja sezone. Dan je bio jako čudan dan, kao  jučer, i prekjučer, bilo je mnogo padova i povreda i nije bilo lako startati.  Međutim, znala sam da mogu, da samo trebam skijati čisto, dati sve od sebe i da će rezultat doći. Hvala vam svima na podršci” poručila je Muzaferija i pozvala sve Bosance i Hercegovce da navijaju za nju i idući vikend, kada su na programu Spust i Super – G trke u njemačkom Garmisch – Partenkirchenu. 

Podsjetimo, u februaru prošle godine Muzaferija je donijela prvu historijsku medalju Bosni i Hercegovini kada je osvojila srebro u Spust utrci Europa kupa. 

Pobjednica današnjeg Super –G takmičenja u Italiji je Švicarka Lara Gut-Behrami s vremenom 1:20.75, a za kojom je Muzaferija kasnila 1.83 sekunde. Drugoplasirana je Stephanie Venier iz Austrije dok se na trećoj poziciji našla Romane Miradoli iz Francuske.

valtertuzlanski.com /Sport1

administrator