Gimnastičarkama kluba ritmičke gimnastike ‘Sloboda’ četiri medalje na međunarodom turniru

Spread the love

Proteklog vikenda (6.-8. oktobra) gimnastičarke kluba ritmičke gimnastike ”Sloboda” osvojile su četiri medalje na međunarodom turniru u ritmičkoj gimnastici pod nazivom “Viktoria cup 2023” koji je održan u Bugarskoj u gradu Sofija.

Na turniru je učestvovalo 400 takmičarki koje su se takmičile u individualnom programu. Iz kluba ritmičke gimnastike Sloboda nastupilo je sedam gimnastičarki i u veoma jakoj konkurenciji osvojile su četiri medalje od kojih su dvije srebrene i dvije bronzane.

Medalje su osvojile: Nejla Muradbegović (seniorka) – srebrena medalja, Amila Bećirović (seniorka) – bronzana medalja, Esma Huskanović (juniorka) – bronzana medalja i Latifa Džindo (kadetkinja) – srebrena medalja.

Veoma dobar nastup su imali Sara Muradbegović, Elena Lončar i Džejla Hujdurović.

– Osvojene medalje su još vrednije kada se osvoje u zemlji evropskih i svjetskih prvaka. Ovo je kruna napornih treninga i upornosti mojih gimnastičarki koji daju sve od sebe da u što boljem svijetlu predstave svoj klub i Bosnu i Hercegovinu na međunarodnim takmicenjima. Čestitam mojim gimnastičarkama na osvojenim medaljama – rekla je trenerica Svitlana Tinjić.

Sljedeći nastup gimnastičarki Slobode je 20. oktobra u Bardejov (Slovačka), saopćeno je iz KRSG “Sloboda” Tuzla.

administrator