Goran Ivanišević nije više trener Novaka Đokovića

Spread the love

Srbijanski teniser Novak Đoković i njegov dugogodišnji trener Goran Ivanišević prekinuli su suradnju, saopštio je danas najbolji teniser svijeta.”Jasno se sjećam trenutka kada sam pozvao Gorana da bude dio mog tima. Bilo je to 2018. godine i Marijan (Vajda) i ja smo željeli da unesemo inovacije i malo magije za servis u našem dvojcu. Ne samo da je donio servis, već i mnogo smijeha, zabave, broj jedan na kraju godine, oborene rekorde, još 12 grand slam titula (i nekoliko finala) otad. Jesam li spomenuo i malo drame”, napisao je Đoković na Instagramu.

“Goran i ja smo prije nekoliko dana odlučili prekinuti suradnju. Naša hemija na terenu imala je uspone i padove, ali naše prijateljstvo je oduvijek bilo čvrsto kao kamen. Mogu s ponosom reći (ne znam da li i on) da smo osim osvajanja turnira imali i drugu borbu u jednoj društvenoj igri koja je trajala godinama. I taj turnir se nikad neće završiti. Šefinjo, hvala ti za sve, volim te”, naveo je Đoković.

Pored brojnih trofeja i oborenih rekorda, višegodišnju suradnju Đokovića i Ivaniševića obilježili su i teški trenuci, poput diskvalifikacije na US Openu i deportacije iz Australije tijekom pandemije korona virusa.

Goran Ivanišević je tijekom trenerske karijere prethodno sarađivao s Marinom Čilićem, Tomašom Berdihom i Milošem Raonićem.

Najbolji teniser svijeta se, kako pišu beogradski mediji, trenutno u Beogradu priprema za Masters turnir u Monte Carlu.

Valtertuzlanski.com / Federalna.ba

administrator