15. lipnja 2024.

Islamski teolog Elvedin Pezić na internetu objašnjava kako tući žene

Spread the love

Samo tri dana nakon što je Tuzlak nožem izbo svoju suprugu, Pezić na Facebooku ponovio tezu o neposlušnim ženama koje treba i udariti.

Selimu Osmanoviću (54) iz Tuzle određen je jednomjesečni pritvor zbog pokušaja ubistva bivše vanbračne supruge E. M. (51), potvrđeno je za “Avaz” iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Osmanović je 1. decembra bivšoj supruzi zadao udarac nožem u predjelu grudnog koša u njenom stanu. Žena je prošla s lakšim povredama, a Osmanović se sam prijavio policiji.

Samo tri dana nakon događaja u Tuzli, Elvedin Pezić,  “muslimanski influenser”, na društvenoj mreži Facebook ponovio je svoje tumačenje odnosa muškarca i žene, citirajući ajet iz Kur’ana.

On svojim tumačenjem raznih životnih pitanja ljude vraća u srednji vijek, te muškarce podučava na koji način trebaju tući žene, a da im na tijelu ne ostaju masnice.

U svom ranijem izlaganju na TikToku Pezić je naveo:

– Kad dođe udarac, onda je to odgojni udarac, ne iskazivanje srdžbe. To je udarac koji ne ostavlja trag. To je udarac koji ne ostavlja masnice. Udarac koji izbjegava lice. Taj udarac pokazuje ženi i kaže: „Vidi dokle si došla kad ne možemo riješiti problem niti razgovorom niti uskraćivanjem intime. Dovodiš me do toga da moram pribjegavati metodi udarca“

administrator