Spread the love

Holivudska ikona jede apsolutno sve što poželi

Znate one ljude koji iskaču iz kreveta i idu u teretanu pre šest ujutro? Salma Hajek nije jedna od njih. Ova pedesetsedmogodišnja glumica teži nerestriktivnom pristupu vježbanju i ishrani, ali ipak uspjeva da ostane u formi i zdrava.

No, svi se pitaju kojim tehnikama se služi ova “džepna Venera” pa je fit i u šestoj deceniji života?

1. Restorativna joga

U intervjuu za “People”, objasnila je da, “iako drugi imaju disciplinu da vježbaju ujutru, to nije nešto što je ona sama razvila, a užurbani raspored joj ometa mogućnost da trenira u teretani”.

– Nemam vremena za vježbanje, radim, ali zato pasivno treniram svoje tijelo. Dakle, ukoliko ste svjesni svog tijela, čak i kada perete zube – radite na mišićima – navodi Hajek.

Ono o čemu Salma priča zove se restorativna joga koja uči um da se fokusira na dijelove tijela koje treba da koristi, ali nikada sa napetošću. Najvažnija je svijest i prisutnost.

2. Ples i plivanje

Salma je vatrena žena, te nas ne iznenađuje činjenica da, kad nađe vremena za trening, umjesto trake za trčanje, odlučuje se za ples.

 

Ali je opšte poznato da je plivanje u okeanu omiljena Salmina aktivnost.

3. Odmor i apsolutna sloboda

Glumica smatra da je ključ u balansu, te ukoliko je na odmoru, osim plivanja, ne bavi se nijednom drugom aktivnošću.

– Moj balans je da ležim i pijem pivo na plaži. Ne volim dijetu i nisam dobra u tome – govori glumica.

Umjesto ograničavanja, ona jede uravnoteženu ishranu punu hranljive hrane i manje hranljive hrane koja “hrani” njenu dušu (poput sladoleda ili sokova).

– Kada sam pod stresom, hrana je moja uteha. Nakon ” detoks čišćenja” zdravim sokovima osejćam se motivisano da se hranim zdravije. To je zapravo moja meditacija koja me tjera da se zaustavim, fokusiram i razmislim šta stavljam u svoje tijelo. Moje dugme za reset – ističe.

4. Masaža

– Imam masažnog terapeuta, ali ona živi u Japanu. No, zato kada dođe, ona je moje “tajno oružje”. Masaža oksigeniše, aktivira cirkulaciju i održava mišiće zdravim i čvrstim. Ne mogu vam objasniti šta masaža čini za lice i limfni sistem – savjetuje Hajek, a prenosi “Women’s health”.

administrator