Kate Middleton otkrila da ima rak: Objavila videoporuku

Spread the love

Kazala je kako je dobro i kako svakog dana postaje sve jača, fokusirajući se na stvari koje će joj pomoći da ozdravi, u njenom umu, tijelu i duhu

Princeza od Walesa Kate Middleton danas je otkrila da se podvrgnula liječenju od raka, javlja CNBC.

U video izjavi objavljenoj novinarima, rekla je da je bila podvrgnuta velikoj abdominalnoj operaciji u Londonu u januaru, rekavši da se smatra da njeno stanje nije kancerogeno.

– Operacija je bila uspješna. Međutim, testovi nakon operacije pokazali su da je rak bio prisutan. Moj ljekarski tim stoga mi je savjetovao da se podvrgnem preventivnoj kemoterapiji i sada sam u ranoj fazi tog liječenja, rekla je.

– Ovo je naravno došlo kao veliki šok, a William i ja činili smo sve što možemo da obradimo i riješimo ovo privatno za dobrobit naše mlade porodice, dodala je.

Kazala je kako je dobro i kako svakog dana postaje sve jača, fokusirajući se na stvari koje će joj pomoći da ozdravi, u njenom umu, tijelu i duhu.

Tražila je prostor i privatnost dok ne završi tretman.

Kate je nakon operacije ostala u bolnici. U to vrijeme nije bilo potvrde o kakvoj se operaciji radilo, a Kensingtonska palača rekla je da se Kate (42) nada da će javnost poštovati “njezinu želju da njeni lični medicinski podaci ostanu privatni”.

Palača je tada sugerisala da Kate neće nastaviti s javnim dužnostima sve do Uskrsa.

administrator