Ko stoji iza tuzlanske firme “Interkonzum” koja polako, ali sigurno “ulazi” u bh. firme

Spread the love

Izgradnji luksuznog kompleksa “Green City” na Pofalićima u Sarajevu nedavno se pridružio se novi investitor.

Izgradnji luksuznog kompleksa “Green City” na Pofalićima u Sarajevu nedavno se pridružio se novi investitor. 

Investitor ovog projekta je kompanija “Green City” Sarajevo koju je osnovao Nedim Čaušević. Prema podacima Registra poslovnih subjekata, on sada dijeli po pola vlasništvo u “Green City” sa firmom “Interkonzum Tuzla”.

Podsjetimo, na Pofalićima je planirana izgradnja zgrada sa ukupno 777 stanova i približno 1.000 garažnih mjesta, a procjenjuje se da će u ovom području stanovati 2.100 do 2.500 građana.

Etto nezvanično saznaje da iza kompanije “Interkonzum Tuzla” stoji bosanskohercegovački biznismen Senad Džambić, vlasnik Binga.

To je potvrdio i vlasnik Teloptica Nedim Čaušević koji je za etto.ba izjavio: “Da, jeste istina, da smo ja i Senad dugogodisnji partneri, a što se tiče projekta na Pofalićima vidjet ćemo. Tek je počelo“.

Inače, “Interkonzum Tuzla” se pojavljuje u vlasničkoj strukturi još jedne firme. U pitanju je Džananović d.o.o. Zenica, javlja Akta.ba.

Podsjetimo, 2020. godine objavljeno je da su Senad Džambić i “Bingo” grupacija postali vlasnici Shopping centra Džananović, hotela “Zenica”. U junu prošle godine, ove nekretnine kupila je turska grupacija “Uvak”, koja na prostoru Bosne i Hercegovine djeluje dugi niz godina.

Sada Turci opet dijele vlasništvo i to upravo za firmom “Interkonzum” koji imaju kapital od 452.783,12 KM.

Spomenimo i to da se tajanstveni “Interkonzum” pojavljuje u vlasničkoj strukturi IT firme Spin d.o.o. Tuzla.

Zvanično, na čelu ove firme je Emir Jogunčić. Firma je registrovana za upravljanje vlastitim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup.

2022. godine imala je prihod od 1,7 miliona KM. 

Izvor: Akta.ba

administrator