Spread the love

Dječiji hor Lege Artis Tuzla održat će, u saradnji s Centrom za kulturu Tuzla, 6. marta koncert posvećen Danu nezavisnosti Bosne i Hercegovine i Međunarodnom danu žena – 8. martu.

Kako je najavljeno, koncert će biti održan u Međunarodnoj galeriji portreta, s početkom u 19 sati, a ulaz za posjetioce je besplatan.

– Probe Dječijeg hora ‘Lege Artis’ Tuzla odvijaju se dva puta sedmično, u prostorijama Lege Artisa u BKC TK. Mališani, uzrasta od 4 do 12 godina, mogu postati naši članovi. Koncert će biti prilika i za roditelje i mališane da se informiraju o radu Dječijeg hora ‘Lege Artis’ Tuzla – navodi se. Dodaju da članovi Dječijeg hora ‘Lege Artis’ Tuzla svake godine, za državne i međunarodne praznike, pripremaju prigodan program za vršnjake.

Mješoviti hor Lege Artis Tuzla osnovan je u aprilu 2012. godine, a nedugo potom razmišljali su o podmlađivanju tog ansambla. Tako je, početkom marta 2013. godine, osnovan Dječiji hor Lege Artis i postao osvježenje na muzičkoj sceni Tuzle.

Kroz Dječji hor dosad je prošlo više od 300 mališana. Neki od njih postali su članovi i Mješovitog hora Lege Artis dok je većina njih nastavila muzičku naobrazbu ili su ostali trajno vezani za muzičku umjetnost.

– Horom, od osnivanja, rukovodi idejni tvorac ‘Lege Artisa’ Jasmin Hasić, magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja. Veliku pomoć, posljednjih godina, pružaju mu i asistentice nastavnice razredne nastave Ljiljanka Petrović i Andrea Ilić – navodi Muzički obrazovni centar Lege Artis Tuzla.

administrator