Kvizaška zajednica sakupila 360KM za Dječiju kliniku UKC Tuzla

Spread the love

Na sinoć održanom humanitarnom kvizaškom događaju u St James’s Irish Pubu, kvizaška zajednica je sakupila 360KM za podršku Dječijoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Ovaj poduhvat označava kraj izuzetno uspješne godine za kvizašku zajednicu, koja je organizovala 73 kviza u Tuzli i drugim gradovima Bosne i Hercegovine.

U partnerstvu sa Rotaract Klubom Tuzla 99, kvizaško veče je organizovano kao humanitarni događaj kako bi se angažovala zajednica i pružila podrška onima kojima je najpotrebnije. S ponosom možemo najaviti da je prikupljen iznos od 360KM, koji će biti doniran Dječijoj klinici UKC Tuzla.

Tokom noći su učesnici i učesnice donirali stare i nove igračke za potrebe pravljenja novogodišnjih paketića. Ukoliko se želite pridružiti, igračke možete ostaviti u Irish Pubu.

Sinoć je također ozvaničen pobjednik Tuzlanske Mini lige kvizaša – ekipa ‘Volim raspuščenice’, predvođena kapitenom Admirom Poljićem. Tim je nagrađen sa 200KM za svoje izuzetne kvizaške vještine. Pobjednički tim uz kapitena su činili Alempijević Maja, Bakir Neimarlija, Sarić Enver i Hasanović Ibrahim.

Drugo mjesto u ukupnom poretku pripalo je ekipi kapitena Benjamina Saračevića ChicKing, koja će biti nagrađena planinskim pohodom na jednoj od ljepotica Bosne i Hercegovine, u organizaciji ekipe The Look of the Nature.

Tuzlanska Mini liga kvizaša privukla je preko 50 timova tokom pet kola, što ukazuje na veliki interes i podršku zajednice ovom edukativnom i zabavnom konceptu. Tokom trajanja Mini lige, osim novčane nagrade, podijelili smo i preko 100 pojedinačnih nagrada zahvaljujući našim sponzorima:

Palačinkara kod Bagija, Konoba Stara Pruga, ChickKing Omega, Game club Derby, Hairstyle by Senad, Semić mesare i Maraska.

Ovom prilikom želimo se zahvaliti svim učesnicima, sponzorima, St James’s Irish Pubu, Rotaract Klubu Tuzla 99, te svima koji su doprinijeli uspjehu ovog događaja. Kvizaška zajednica se raduje nastavku svojih aktivnosti u narednoj godini s još više entuzijazma i ciljem da doprinese boljitku lokalne zajednice.

U narednoj godini se družimo od 11.1.2023., a od kraja mjeseca januara planiramo početak četvrte Tuzlanske lige kvizaša u 10 kola.

administrator