Mehmedović napušta SDA? – Najavio osnivanje nove stranke i otkrio dio naziva

Spread the love

Radimo na političkom platformi, potpuno novom političkom pristupu, rekao je Mehmedović

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Predstavničkom domu PS BiH, najavio je formiranje nove političke stranke nakon što se već mjesecima špekulisalo o tome da će napustiti SDA.

On je otkrio kako će njegova stranka imati prefiks “Bosanski”.

– U proteklih nekoliko sedmica intenzivno radi jedan politički tim koji radi na novim političkim opcijama, to je u skladu sa političkom platformom koju sam ranije najavio. Potrebna je demokratizacija političkih stranaka što je nužno potrebno da bi se govorimo o bilo kakvom ozbiljnom političkom zaokretu, rekao je Mehmedović u intervjuu na BHRT-u.

Kada je riječ o stranačkom kadru, Mehmedović kaže da je cilj okupiti sve one koji misle da politika u BiH mora i treba biti demokratizirana.

– Radimo na političkom platformi, potpuno novom političkom pristupu. Imamo zamisao da okupimo političke stranke, da okupimo sve koji misle da treba demokratizirati politiku, kazao je on.

Potom je malo detaljnije objasnio ujedinjenje političkih stranaka.

– Blizu smo da se osnujemo novi politički pokret koji bi zapravo objedinio sve političke stranke koje imaju ambicije da štite integritet BiH i da sebe klasificiraju u novi politički okrug, istakao je Mehmedović.

Javnost će, kako kaže, o svim detaljima biti blagovremeno obavještena.

– Ja sam ranije najavio da radim na osnivanju nove platforme, rade se programski dokumenti, trebamo vidjeti kako će se to prihvatiti među građanima. Za sada je to mnogo pozitivnije nego što sam očekivao, u fazi smo izrade nove strukture koja bi trebala da čini novo političko tijelo oko kojeg će se okupiti i ovaj politički savez, poručio je on.

administrator