Spread the love

Uvođenje globalne mreže za punjenje električnih Mercedes-Benz High-Power Charging dobro napreduje: otvaranje prvih stanica za punjenje u četvrtom kvartalu 2023. Njemački proizvođač premium vozila planira proširiti svoju globalnu mrežu brzih punjenja na više od 2000 brzih punionica do kraja 2024.

Mercedes-Benz je objavio kako će ove jeseni otvoriti svoje prve stanice za punjenje velike snage, ostvarujući svoje dalekosežne planove za širenje svoje globalne infrastrukture za punjenje. Počevši od oktobra, prvi Mercedes-Benz Charging Hubovi početi će s radom u Atlanti (SAD), Chengduu (Kina) i Mannheimu (Njemačka). Do kraja 2024. Mercedes-Benz namjerava dodatno proširiti svoju globalnu mrežu punjenja na više od 2000 punionica velike snage. Dugoročni cilj je do kraja desetljeća stvoriti više od 2000 punktova za punjenje s više od 10.000 mjesta za punjenje.

Ovom mrežom za punjenje Mercedes-Benz postavlja nove standarde za brzo, praktično i održivo punjenje električnih vozila. Ovisno o regiji, punionice trenutno nude brzinu punjenja do 400 kW, koju osiguravaju odgovarajući standardni sistemi punjenja CCS1, CCS2, NACS i GB/T. Zahvaljujući inteligentnom upravljanju punjenjem, svako se vozilo može puniti maksimalnom snagom. Time se vrijeme punjenja za kupce smanjuje na apsolutni minimum.

administrator