Mujkanović: Vratićemo se u Premijer ligu BiH

Spread the love

Nastavićemo zajedno raditi i graditi tim koji će na proljeće ostvariti zacrtani cilj i osvojiti prve mjesto u Prvoj ligi i vratit se u Premijer ligu tamo gdje pripadamo, poručio je predsjednik Fudbalskog kluba Sloboda iz Tuzle, Senad Mujkanović.

Pobjedom fudbalera Slobode u Maglaju u protiv BFK Simm Bau potvrđeno je prvo mjesto na tabeli Prve lige Federacije BiH nakon jesenjeg dijela sezone.

„FK Sloboda Tuzla jesenji je prvak Prve lige Federacije BiH i to je ono što sam ispred Uprave obećao onog trenutka kad sam preuzeo upravljanje klubom. Zajedno sa igračima, stručnim štabom i navijačima koji su s nama bili na svakoj utakmici uspjeli smo ostvariti prvi dio cilja i jesenji dio završiti na vrhu tabele. Na pola smo puta do našeg konačnog cilja koji nijednog trenutka u ovih 15 kola nije bio upitan“, rekao je Mujkanović i dodao:

„Nastavićemo zajedno raditi i graditi tim koji će na proljeće ostvariti zacrtani cilj i osvojiti prve mjesto u Prvoj ligi i vratit se u Premijer ligu tamo gdje pripadamo“.

Fudbalerima i trenerima čestitao je na 36 bodova i prvom mjestu.

„Ispočetka to nije bilo lagano, ali brzo smo konsolidovali naše redove, posložili određene stvari, a niz od osam uzastopnih pobjeda pokazao je koliko smo ozbiljni u našim namjerama i ostvarenju našeg cilja“, zaključio je Mujkanović.

Sloboda je takmičarski dio sezone završila, te slijedi kraća pauza, nakon čega slijedi ciklus priprema za proljetni dio sezone.

Valtertuzlanski.com/Nezavisne novine

administrator