Nagrade Emmy: ‘Nasljeđe’ pomelo konkurenciju, u korak ga prati ‘The Bear’

Spread the love

Nakon četiri mjeseca odgode zbog štrajkova u Hollywoodu, elita američke televizije okupila se u ponedjeljak u Los Angelesu na 75. dodjeli Emmyje.

Dramska serija ‘Nasljeđe’ proglašena je najboljom na dodjeli nagrade Emmy u ponedjeljak u Los Angelesu, uz trijumf njezinih glumaca, a za najbolju komičnu seriju nagradu je dobio ‘The Bear’ Nakon četiri mjeseca odgode zbog štrajkova u Hollywoodu, elita američke televizije okupila se u ponedjeljak u Los Angelesu na 75. dodjeli Emmyje.

Najviše nominacija HBO-ove serije ‘Nasljeđe’ i ‘Posljednji od nas’ imaju najveću nominaciju za Emmy Televizijski ekvivalent Oscara obično se održava u rujnu, no organizatori su umjesto toga dogovorili susret u siječnju, smatrajući – očito s pravom – da će štrajkovi glumaca i scenarista do tada završiti i da će najveće zvijezde ponovno moći prošetati crvenim tepihom, prenosi Hina. HBO-ova produkcija ‘Nasljeđe’, mračna i oštra kronika unutarnjih razmjera bogate disfunkcionalne obitelji na čelu golemog medijskog carstva, imala je 27 nominacija, a završila je s ukupno 6 nagrada Emmy, koliko je dobio i ‘The Bear’.

‘Nasljeđe’ je završilo prošlu godinu nakon četiri sezone. Ta serija, koja je Emmy odnijela i 2020. i 2022. uspjela je pobijediti ‘The Last of Us’ i ‘Bijeli lotos’. Odnijela je i nagrade za najboljeg glavnog glumca i glumicu u dramskoj seriji – dobili su ih Kieran Culkin i Sarah Snook. I nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu otišla je ‘Nasljeđu’, a dobio ju je britanski glumac Matthew Macfadyen. Čak trojica glumaca iz ‘Nasljeđa’ – Brian Cox, Kieran Culkin i Jeremy Strong – bili su nominirani za najbolju glavnu mušku ulogu u dramskoj seriji.

Emmy za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Jennifer Coolidge za satiru ‘Bijeli lotos’.

Glumačke nagrade za ‘Beef’ Dok je ‘Nasljeđe’ dominirao u kategorijama drame, ‘The Bear’ je osvojio 6 nagrada u kategoriji komedije, au kategoriji kratke serije dominirao je Netflixov ‘Beef’.

‘The Bear’ je – osim što je dobio jednu nagradu za najbolju humorističnu seriju – dobio i tri glumačke nagrade: Jeremy Allen White dobio je Emmyju za najboljeg glavnog glumca, a Ayo Edebiri i Ebon Moss-Bachrach za najbolju sporednu glumicu i najboljeg sporednog glumca. Najbolja glumica u humorističkoj seriji je Quinta Brunson (‘Abbott Elementary’). Sir Elton John dobio je svoju prvu nagradu Emmy, čime je postao ‘EGOT’ – dobitnik Emmyja, Grammyja, Oscara i Tonyja.

administrator