Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija je danas u Sarajevu održala konferenciju za medije na kojoj je sumirala najbolju sezonu u Svjetskom kupu u karijeri.

Spread the love

“Ponosna sam što mogu da ostvarujem ove rezultate za svoju državu. Dokazala sam da je moguće ostvariti rezultat u zimskim sportovima kada je u pitanju naša BiH. Sezona nije krenula kako smo očekivali, a cilj mi je bio plasman u Top 30 u jednoj od disciplina. Na kraju sam sezonu završila na 23. mjestu u superveleslalomu i 24. u spustu, a prvi put je BiH imala predstavnicu na završnici Svjetskog kupa. Veoma sam ponosna na svoje rezultate, a mogu ostvariti još više,” poručila je Elvedina Muzaferija.

Na današnjoj konferenciji za medije obratili su se i predsjednik Skijaškog saveza BiH Samir Smajić koji je istakao da je ponosan na Muzaferijin 151 bod ove sezone u Svjetskom kupu, dok je ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda istakao da vlast mora novčano podržati sportiste, te da će Kanton Sarajevo osigurati sve uslove da Elvedina može nastaviti nizati uspjehe.

administrator