Njemački poljoprivrednici nastavili štrajk

Spread the love

Njemački poljoprivrednici nastavili su i danas proteste protiv planova njemačke vlade da smanji subvencije za gorivo u okviru najavljenog prilagođavanja saveznog budžeta, ali u mnogo manjem obimu.

Kako prenosi njemački Špigel, očekuju se znatno manji poremećaji u saobraćaju i samo nekoliko akcija, u odnosu na ponedeljak, prvi dan protesta, kada su poljoprivrednici blokirali prilaze autoputevima širom zemlje.

U Bavarskoj su ograničenja u saobraćaju jedva primjetna, dok je u Donjoj Bavarskoj, prema riječima portparola policije, konvoj od oko 20 traktora izazvao privremene prekide u saobraćaju kod graničnog prelaza u Filipsrojtu.

U gradu Pasau u Bavarskoj očekuje se da oko 250 traktora prođe kroz grad. Poljoprivrednici su traktorima u Baden-Virtembergu blokirali nekoliko raskrsnica na autoputu.

Njemački poljoprivrednici, koji planiraju da nedjelju dana protestuju, blokirali su juče prilaze autoputevima širom zemlje, protestujući protiv plana vlade da smanji subvencije za gorivo, u okviru najavljenog prilagođavanja saveznog budžeta.

Protesti su u ponedeljak održani i u Berlinu, a na ulicama se okupilo oko 1.300 poljoprivrednika. U Donjoj Saksoniji se dogodio incident kada je u jednog od učesnika protesta udario automobil. Povrijeđeni poljoprivrednik prebačen je u bolnicu spasilačkim helikopterom. Zbog protesta poljoprivrednika bio je obustavljen rad i u fabrici Folksvagena u Emdenu, u istočnoj Friziji, prenosi Tanjug.

administrator