Ordinacija Rifatbegović: Najsavremeniji ultrazvučni aparat dostupan svima u centru Tuzle

Spread the love

Bez prisustva javnosti, nakon četiri godine rada na arhitektonskim, tehničkim i građevinskim radovima i nabavci najsavremenije opreme, oktobra 2023. godine u Tuzli otvorena je Ordinacija Rifatbegović.

Ordinacija Rifatbegović iz Tuzle posvećena je promicanju dobrobiti i zdravlja zajednice kroz pružanje dostupne i sveobuhvatne medicinske skrbi, s fokusom na potrebe pacijenata.

Njihova misija je osigurati izvrsnost u svim fazama medicinskog procesa, počevši od precizne dijagnostike, kroz učinkovito liječenje, pa sve do pružanja kontinuirane podrške pacijentima.

Prateći visoke medicinske standarde u svijetu, Ordinacija Rifatbegović ima hiruršku salu, sobu za smještaj pacijenata, potrebne instrumente a također nabavljen je i najsavremeniji aparat za prečišćavanje vazduha koji ulazi u ordinaciju, kao medicinski čist.

Njihov tim iskusnih zdravstvenih profesionalaca uključuje ljekare, specijaliste, doktore medicine i obrazovano pomoćno osoblje koji su posvećeni pružanju najvišeg standarda njege. Sa širokim spektrom specijalnosti i subspecijaliteta, opremljeni su da odgovore na različite medicinske potrebe.

Ordinacija Rifatbegović učinila je veliki korak u dijagnostici, jer su uspjeli nabaviti najmoderniji ultrazvučni uređaj, odnosno Ultrazvučni sistem Aplio i700, japanske firme Canon Medical Systems. Taj najsavremeniji uređaj na svijetu su dobili samo mjesec dana nakon Kraljevske bolnice u Melburnu.

“Takav aparat ne treba se nalaziti samo u privatnoj ordinaciji, nadam se da će to biti pozitivan impuls da se u svim ustanovama nabavljaju i moderniji aparati, nego što mi u ovom momentu imamo, iako je on trenutno najsavremeniji na tržištu”, rekao nam je doktor Zijah Rifatbegović u našem Internaut Show-u.

Svi koji žele da budu pregledani na tom aparatu, bez obzira o materijalnom stanju, mogu doći u Ordinaciju Rifatbegović i biće im pružena usluga bez materijalne obaveze prema tome.

“Želimo na taj način da naša ordinacija postane mjesto gdje će se ljudi sastajati, gdje ćemo pružati dobru uslugu i gdje će se moći upoznati sa nečim što je hit”, zaključio je doktor Rifatbegović.

Ordinacija je otvorena za pacijente svaki radni dan od 9 do 19 sati, kao i subotom od 10 do 14 sati.

Radno vrijeme je od 09:00 do 19:00, a subotom 10:00 do 14:00.

Kontakti mogući putem telefona 035/258-221, kao i mail adrese: kontakt@ordinacija-rifatbegovic.ba.

Ordinacija se nalazi na adresi Hadžibakirbega Tuzlića 8A (bivša Bankerova).

Valtertuzlanski.com /rRadiokameleon.ba

administrator