Spread the love

Sjećaću se ovoga do kraja života

Jedno od najvećih iznenađenja u posljednjih nekoliko godina dogodilo se u Indian Wellsu prošle noći – Novaka Đokovića eliminisao je 106. teniser svijeta Luca Nardi, koji je i dalje u nevjerici poslije ubjedljivo najvećeg trijumfa u karijeri.

Nešto više od sat poslije pobjede, 20-godišnji Italijan pojavio se pred novinarima sa osmjehom od uha do uha.

“Luca, da li i dalje imaš Novakov poster na vratima spavaće sobe?” pitali su novinari.

„Da, imam ga. Svako veče kada odem u krevet – vidim Novaka. Mislim da ću, počev od sada – nastaviti s time, sigurno. Šalim se, ali – imam (poster) i mislim da ću ga zadržati“

Nardi je u kvalifikacijama izgubio od Davida Goffin. Potom je kao sretni gubitnik umjesto Thomasa Ettcheveryja upao odmah u drugu rundu, pobijedio Zhizhena Zhanga, a sada i Đokovića.

„Da mi je neko rekao da će se tako odviti, nazvao bih ga ludim. Bio sam treći na listi za ulazak u žrijeb od gubitnika u kvalifikacijama. Čak i to mi je bilo iznenađenje, da sam uopšte ušao. Nikada nisam pobijedio igrača iz top 50 u karijeri. Pobijedio sam Zhanga, sada i Đokovića. Ne znam ni šta da kažem“, rekao je 20-godišnji Nardi i dodao:

„Prije meča sam razgovarao sa trenerom i rekao sam mu samo da ne želim da izgubim sa 6:1, 6:1. Poslije tri-četiri gema – a bilo je mnogo vjetrovito i nije bilo lako ni jednom ni drugom – shvatio sam da igram dobro, da se osjećam dobro u razmjenama. Počeo sam da vjerujem (u pobjedu) već nakon nekoliko gemova“.

Italijan se zahvalio i publici na podršci.

„Pokušavao sam da ne slušam previše tribine, već da budem usredsređen na ono što moram da uradim. Treneri su mi poslije meča rekli: ’Luca, svi su navijali za tebe’. Protiv Đokovića, koji je najbolji igrač u historiji. Sjećaću se ovoga do kraja života“, zaključuje Nardi.

administrator