Poziv kineskim divovima: Ujedinimo se i srušimo zapadne konkurente!

Spread the love

Najveći kineski proizvođač električnih automobila, BYD, pozvao je sve kineske proizvođače automobila da se ujedine i sruše svoje zapadne konkurente.

Wang Chuanfu, osnivač BYD-a, dao je ovu izjavu nakon što je firma proslavila isporuku svog petmilionitog električnog vozila. Chuanfu je naglasio da je došlo vrijeme za dominaciju kineskih marki.

Kineski proizvođači automobila sve više traže nove kupce na Zapadu zbog usporavanja tržišta u Kini, pišu energyportal.eu i South China Morning Post, prenosi Hak revija.

Kina je postigla značajan napredak u sektoru električnih vozila (EV), kapitalizirajući državnu podršku i nacionalnu strategiju koja osigurava dostupnost dijelova električna vozila.

Osim toga, Kina kontrolira većinu kapaciteta za rafiniranje litija, vitalnog minerala koji se koristi u proizvodnji baterija. Kina također ima pristup grafitu i drugim bitnim komponentama u proizvodnji.

Nadalje, najveći svjetski proizvođač baterija za električna vozila (CATL), nalazi se u kineskom gradu Ningde u pokrajini Fujian. Tu su i ogromno domaće tržište te nezanemarive potpore države.

Zbog svega toga, a i jeftinije radne snage, Kina može ponuditi povoljnija električna vozila.

Inače, BYD je nadmašio Teslu kao vodeći svjetski proizvođač električnih automobila, uključujući plug-in hibride i ima cilj već ove godine nadmašiti marku Elona Muska u kategoriji prodaje (isključivo) električnih vozila.

administrator