Prelijepa Kristina je nova Miss svijeta

Spread the love

ČEHINJA Kristina Piškova je nova Miss svijeta.

71. izdanje Miss svijeta održano je u Indiji nakon 28 godina pauze. U Mumbaiju su se natjecale predstavnice iz 115 zemalja. Prošlogodišnja Miss svijeta Karolina Bjelavska iz Poljske okrunila je Kristinu kao svoju nasljednicu na glamuroznom događaju. Hrvatska predstavnica Lucija Begić završila je natjecanje među 40 najljepših na svijetu.

Tko je nova Miss?

Kristina Piškova studira pravo i poslovnu administraciju i bavi se modelingom. Kaže da je najviše ponosna na otvaranje škole engleskog jezika za napuštenu djecu u Tanzaniji. Svira flautu i violinu i kaže da je strast prema glazbi došla nakon što je provela devet godina u umjetničkoj školi.

Za svoj projekt Ljepota s ciljem Kristina se koncentrirala na rad koji je razvila u Tanzaniji, gdje je otvorila školu i doprinijela kao volonterka promicanju kvalitetnog obrazovanja za djecu.

Budući da je obrazovanje njena strast, odlučila je otvoriti svoju zakladu u Češkoj Republici, usmjeravajući se na pružanje raznih obrazovnih programa ne samo za djecu, već i za starije osobe i osobe s mentalnim invaliditetom.

administrator