Prva tvornica sladoleda u BiH službeno se otvara u maju, radit će u tri smjene

Spread the love

Premijer Posavskog kantona Đuro Topić s ministrima u vladi Dragutinom Živkovićem i Matom Brkićem posjetio je Tvornicu sladoleda Magic Ice u sklopu kompanije Yimor koja ove godine obilježava 35. godina uspješnog rada. Razgovor sa vlasnikom kompanije Zlatkom Oršolićem upriličen je u sjedištu uprave Yimora u Domaljevcu, poduzeća koje ove godine obilježava 35. godina uspješnog rada i upošljava širom BiH 876 radnika.

Tokom posjete i obilaska pogona u kojoj je ugrađena visokosofisticarana i inovativna oprema premijer Topić izrazio je zadovoljstvo poslovanjem i daljnjim razvojnim smjerovima firme.

– Zadovoljstvo je posjetiti poduzeće Yimor i čestitati obitelji Oršolić, menadžmentu poduzeća i svim njegovim uposlenicima na velikom poslovnom uspjehu, skorašnjem otvorenju novog pogona za proizvodnju sladoleda, a kako smo doznali, prvom u Bosni i Hercegovini pogonu za proizvodnju sladoleda. Drago nam je da je Županija Posavska mogla dati svoj mali doprinos potpore ovom velikom projektu i pogonu. Kušali smo također ovaj odličan i kvalitetan proizvod, pa vjerujem da će naći svoje mjesto na policama distributera, odnosno prodajnih lanaca koji podržavaju domaću proizvodnju, ali i izvoznu orijentiranost. Siguran sam da će Magic Ice proizvod biti prepoznat od kupaca u BiH i u regiji kao jedan kvalitetan proizvod kojima ćemo se mi ovdje u Posavini ponositi – kazao je premijer Topić nakon sastanka.

– Napravili smo najmoderniju tvornicu sa najvećim stupnjem automatizacije, u proizvodnji s godišnjim kapacitetom od 13 milijuna litara sladoleda. Tržište Bosne i Hercegovine u obiteljskom sladoledu je oko 5 milijuna litara, a planiramo i oko 70% usmjeriti prema izvozu. Znači, radimo na tome da prerastemo u jednu ozbiljnu izvoznu firmu, kazao je Vlasnik Yimora Zlatko Oršolić i najavio kako će sa otvorenjem punog kapaciteta Tvornica sladoleda Magic Ice raditi u tri smjene i zaposliti oko stotinu radnika.

Službeno otvorenje Tvornice sladoleda planirano je za početak maja.

Zadovoljstvo što je u jednoj lokalnoj zajednici djeluje tako ugledan privrednik sa mega projektima koji su po uspješnosti u vrhu BiH izrazio je i načelnik općine Stjepan Piljić, te obećao rješavanje problema adekvatne prometnice do Yimora.

– U Vladi ŽP radujemo se svakom proizvodnom pogonu, osobito u prehrambenoj industriji kao što je ova. To je nadogradnja naših resursa, a raduje i činjenica novih upošljavanja sa kvalitetnim radnim mjestima koja osiguravaju budućnost ovog prostora. Jasno je da ovakvi mega projekti doprinose ukupnom poboljšanju standarda Županije Posavske – kazao je premijer Posavskog kantona Đuro Topić.

administrator