Saopštenje za javnost iz Socijaldemokratske stranke BiH

Spread the love

Povodom medijskih reportaža i tekstova na portalima gdje je izrečeno, a i napisano je : “Da nešto ne štima u skupštinskoj većini, potvrdili su nam i u SD-u, koji u Skupštini Tuzlanskog kantona djeluje sa SDA” .

Ograđujemo se od ovakvih navoda i smatramo da je krajnje neprofesionalno da se predsjednik Kluba SDBiH Husein Tokić u reportažama i tekstovima predstavlja kao zastupnik SDA u Skupštini TK.
Obavještavamo javnost da Klub SDBiH u Skupštini Tuzlanskog kantona nije bio, niti je trenutno dio vladajuće većine u Skupštini TK, što dalje implicira da Klub SDBiH trenutno djeluje opoziciono.
Klub SDBiH je prilikom uspostave nove skupštinske većine i Vlade TK jasno upozorio javnost da je to vlast sastavljena na interesu pojedinih moćnika, a ne na opštem interesu građana Tuzlanskog kantona.
Sad već je jasno i javna je tajna da skupštinska većina u TK i ne postoji.

“Tačno je i da se vrše pregovori o sastavljanju nove skupštinske većine gdje bi i SDBiH sa svojim poslanicima bio dijelom takve većine i nove Vlade TK, ukoliko bi ta nova Vlada TK bila u interesu građana i kojom se ne bi rukovodilo iz određenih centara moći. Nažalost sa postojećom Vladom TK, Irfana Halilagića,  postali smo provincija u pozadini, a po resursima možemo biti Bavarska” – odgovorno tvrdi predsjednik Husein Tokić, te dodaje da smo odlučni stati na kraj ponižavanju građana Tuzlanskog kantona i preuzeti svoj dio odgovornosti za bolje sutra svih građana TK, a u tom pravcu i vodimo razgovore o novoj Vladi TK.
Kristalno jasno je da vlast sastavljena na osnovu par populističkih mjera, bez strateškog plana i dugoročne vizije razvoja Tuzlanskog kantona i bez gotovo i jednog ozbiljnijeg kapitalnog projekta nije ni čudo što se sama i urušava.

administrator