23. lipnja 2024.

Sebija Izetbegović napravila skandal na KCUS-u? – Pljunula zaštitara i bacila mu motorolu…

Spread the love

Od rukovodstva KCUS-a u dopisu se traži da provedu propisane procedure, utvrde činjenice, te na osnovu toga donesu odgovarajuće odluke

Predsjednik Osnovne sindikalne organizacije KCUS-a pisao je v.d. generalnom direktoru ove ustanove Alenu Pilavu i predsjedniku Upravnog odbora ustanove Benjaminu Kulovcu, zatraživši dodatne informacije, nakon tvrdnji da je bivša generalna direktorica ove ustanove, Sebija Izetbegović, napala zaštitara.

U dopisu se tvrdi kako je Izetbegović 5. decembra ove godine, oko 10.00 sati pokušala ući na kapiju KCUS-a koja je namijenjena za ulaz dostavnih vozila i generalnog direktora KCUS-a, kao i drugih vozila čiji je ulaz u KCUS najavljen.

– Kolega Said Spiljak, koji obavlja poslove zaštitara u KCUS-u, budući da nije imao najavu za ulazak imenovane sa vozilom i postupajući po pravilima o internoj kontroli KCUS-a, Sebiji Izetbegović nije dopustio ulaz kroz pomenutu kapiju, te je Sebija Izetbegović vozilom ušla na glavni ulaz KCUS-a, zatim došla do kolege Said Spiljka, bacila njegovu motorolu na pod i pljunula ga, uz psovke i druge pogrdne riječi kojih se kolega Spiljak, zbog doživljenog stresa, i ne sjeća, stoji u dopisu.

Od rukovodstva KCUS-a u dopisu se traži da provedu propisane procedure, utvrde činjenice, te na osnovu toga donesu odgovarajuće odluke.

– Imajući u vidu navedeno, a prije svega činjenicu da je kolega Said Spiljak samo radio svoj posao shodno važećim procedurama na KCUS-u, kao i zakonske i podzakonske propise, te interne akte KCUS-a, a kojim se reguliše rad, ponašanje i postupanje zaposlenih na radnom mjestu, kao i ponašanje pacijenata, a prije svega obaveza poštivanja časti, dostojanstva i ugleda radnih kolega, obraćamo vam se ovim putem sa zahtjevom da povodom napada na Skopljak Saida na radnom mjestu od Sebije Izetbegović, bivše generalne direktorice KCUS-a koji se prema našim saznanjima, desio 5. decembra tekuće godine, provedete sve procedure propisane pozitivnim propisima, potpuno i pravilno utvrdite činjenično stanje i shodno tome donesete odgovarajuće odluke, a sve kako bi se očuvao integritet i dignitet radnika KCUS-a i spriječile ovakve neželjene situacije, navedeno je u zahtjevu.

administrator