Tuzlanka Lejla otvaranjem logopedskog kabineta krunisala svoj dosadašnji rad

Spread the love

Radio Kameleon kroz projekat BigBang #herojigeneracije prepoznaje, predstavlja i nagrađuje uspješne mlade ljude. Pogledajte kandidate, upoznajte se njihovom pričama i od ponedjeljka glasajte za njih.

Lejla Džinić Bešić rođena je 06. marta 1995.godine u Tuzli. Svoje srednjoškolsko obrazovanje stekla je u Gimnaziji „Ismet Mujezinović“ u Tuzli, a danas nosi zvanje bachelora logopedije i audiologije koje je stekla na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Tuzli, Odsjek logopedija i audiologija.

Kroz svoje srednjoškolsko obrazovanje bila je zainteresirana za aktivizam i volontiranje, te svoj volonterski rad (koji je trajao devet godina) započinje u srednjoj školi i nastavlja kroz rad u lokalnim nevladinim organizacijama (NVO Osmijeh za osmijeh, Udruženje SOCI, Udruženje Kalimero i dr.).

Nakon završenog fakulteta, odrađuje pripravnički staž i polaže stručni ispit, a kako bi iskoristila vrijeme do prvog zaposlenja, kreirala je Facebook profil „Logopedica Tuzla“ gdje je roditeljima djece sa govorno-jezičkim teškoćama davala savjete i smjernice za prevenciju govorno-jezičkih teškoća.

Kroz podršku u okviru IMPAKT inkubatora poslovnih ideja Tuzlanskog kantona Lejla u 2023. godini registruje prvi privatni logopedski kabinet u formi obrta na području Grada Tuzla,  što je zapravo ostvarenje njenog najvećeg sna i kruna dosadašnjeg rada i zalaganja.

Pored rada sa djecom sa govorno-jezičkim poteškoćama i njihovim roditeljima, Lejla sarađuje i sa nizom privatnih predškolskih ustanova i udruženja na području Tuzlanskog kantona.

Lejlina postignuća:

Vlasnica Facebook stranice „Logopedica Tuzla“ sa preko 6000 pratilaca roditelja djece sa govorno-jezičnim teškoćama kojima pruža besplatne savjete i smjernice vezane za iste

Vlasnica privatnog logopedskog kabineta „Od A do Ž“

Doprinos rješavanju govorno-jezičkih teškoća kod preko 300 djece sa područja Tuzlanskog kantona i šire.

“Planovi za budućnost su širenje logopedskog kabineta i zapošljavanje kolege ili kolegice iz struke, koji će zajedno sa mnom raditi na dizanju svijesti i pružanju podrške roditeljima djece sa jezičkim poteškoćima”. rekla nam je Lejla.

Poruka mladima:

“Ako već imaju ideju ili želju da registruju svoj vlastiti biznis, neka ne razmišljaju, već djeluju. Neka kucaju na vrata i nek se ne plaše, prilika je mnogo i samo ih treba potražiti”, zaključila je Lejla.

Lejla Džinić Bešić kandidatkinja je za priznanje BigBang #herojigeneracije u kategoriji Poduzetništvo i Startup.
Za nju od ponedjeljka (6.11.2023.) možete glasati na OVOM LINKU.

administrator