Spread the love

Twitter je uklonio objave ruske ambasade u Velikoj Britaniji o bombaškom napadu na dječju bolnicu u Mariupolju zbog kršenja pravila protiv poricanja nasilnih događaja, objavila je ta platforma u četvrtak.

Ubijene su tri osobe, uključujući dijete, u zračnom napadu na rodilište i dječju bolnicu u srijedu u tom ukrajinskom gradu, objavio je u četvrtak predsjednik Volodimir Zelenski.

“Reagirali smo protiv spomenutih tvitova jer krše pravila Twittera, posebno naša pravila o zabrani govora mržnje i uvredljivom ponašanju povezanih s poricanjem nasilnih događaja”, rekao je glasnogovornik Twittera.

U jednom tvitu s Twitter računa @RussianEmbassy objavljena je fotografija s crvenom oznakom “lažno” uz opis da rodilište nije operativno i da se njime koriste ukrajinske oružane snage.

Rusija je mijenjala svoje stajalište u vezi s bombardiranjem bolnice u Mariupolju, mješavinom izjava koje su varirale između agresivnih poricanja i poziva Kremlja da se utvrde jasne činjenice.

Moskva je suzbila tehnološke platforme tijekom invazije na Ukrajinu koju naziva “posebnom vojnom operacijom”.

Ograničila je Twitter i blokirala Facebook u vlasništvu kompanije Meta.

Twitter je pokrenuo još jednu verziju svoje platforme, poznatiju kao “onion uslugu”, kojoj se može pristupiti putem dark weba i koja bi mogla zaobići ruska ograničenja.

Hina

administrator