Spread the love

Predstavom “CABAres CABArei” Zijaha Sokolovića večeras u Tuzli počeo 21. Teatar Kabare Tuzla Fest – Dani akademskog teatra u organizaciji Teatar Kabarea Tuzla. Festival traje do 16. decembra.

Povodom Festivala u 19.30 sati je predstavljena i Pozorišno-dokumentarna izložba “Novi vjesnici TKT festivalskog kruga” profesora Srđana Vukadinovića.

Teatar Kabare Tuzla Fest je tradicionalna manifestacija, koja ove godine donosi devet predstava. Publika će na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla moći uživati u predstavama iz BiH, Hrvatske i Srbije.

U narednima danima bit će prikazane predstave “Sve to je iz kuće” Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, zatim “Žena iz Porto Pima” u koprodukciji Teatar Fort Forno i Reflektor teatra, potom “Taximetar” u koprodukciji Gradskog kazališta mladih Vitez i Hrvatskog kazališta Travnik. Peta predstava koja će se naći na ovogodišnjem Festivalu je “Gospođica Julija” Pozorišta “Neretva” iz Konjica, zatim predstava “Čitač ljudi” Teatra Fort Forno, kao i “Mala čuda” Teatra Exit.

Povodom Festa Teatar Kabare Tuzla medijima su se obratili; umjetnički direktot Festivala Ivana Petrović, dr. Omer Ibrahimagić, prof. Srđan Vukadinović i Edin Jadić direktor Centra za kulturu Tuzla…

Galerija:

administrator