Spread the love

– Uklonili smo ovaj blog zbog pravnog zahtjeva poslatog Googleu, navodi se u poruci koja vas dočeka kada pokušate otvoriti Vaskovićev blog

Poznatom novinaru Slobodanu Vaskoviću ugašen je blog, gdje je u posljednje vrijeme pisao o raznim aferama.

– Dodikov Režim pokušava da me zaustavi da objavljujem tekstove na blogu koji trenutno nije vidljiv u BiH. Međutim, taj njihov “uspjeh” je kratkog daha. Nastavljam kao i dosad sa drugih platformi. Imao sam ogroman broj poziva iz cijele BiH u kojim su me obavijestili da moj blog više nije vidljiv na teritoriji BiH. Očito je da Režim Milorada Dodika, kao i oni koji su sa njim u simbiozi, žele da uskrate građane BiH za istinu koju svakodnevno objavljujem na blogu. Blog je, trenutno, vidljiv u svim državama Regiona, osim u BiH, napisao je Vasković na svoj Facebook profilu.

Vasković je mjesecima objavljivao vijesti o raznim aferama i kriminalu u Bosni i Hercegovini.

– Uklonili smo ovaj blog zbog pravnog zahtjeva poslatog Googleu – navodi se u poruci koja vas dočeka kada pokušate otvoriti Vaskovićev blog.

Dok se ne riješi problem, Vasković je rekao da će nastaviti da objavljuje na blogu jer je vidljiv ljudima van BiH, te da će objavljivati na FB stranici i mreži X.

administrator