23. lipnja 2024.

Uhapšen muškarac koji je nožem ranio ženu u Tuzli: Oglasila se policija

Spread the love

Ženska osoba E. M. (1972) iz Tuzle, koja se nalazi na adresi Rudarska 39, povrijeđena je u predjelu grudnog koša, najvjerovatnije hladnim oružjem

Novi slučaj nasilja nad ženama dogodio se sinoć, u ulici Krečanska u Tuzli, kada je muškarac napao svoju vanbračnu suprugu i nanio joj povrede nožem.

O tome se jutros oglasilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

– Dana 01.12.2023.godine, oko 20.35 sati, dežurnoj službi PS Centar prijavljeno je da je ženska osoba E. M. (1972) iz Tuzle koja se nalazi na adresi Rudarska 39 povrijeđena u predjelu grudnog koša, najvjerovatnije hladnim oružjem. Na mjesto događaja odmah je upućena patrola policije PS Centar i PS Zapad, kao i uviđajna ekipa OKP PU Tuzla, te je upoznat i dežurni tužilac KTTK-a, gdje na mjestu događaja nije zatečena povrijeđena osoba, koja je u međuvremenu prevezena u JZU UKC Kliniku za maksilofacijalnu i plastičnu hirurgiju radi ukazivanja medicinske pomoći, navode u saopćenju.

U međuvremenu, dodaju iz MUP-a TK, oko 20.40 sati PS Centar javio se S. O. (1969) iz Tuzle te potvrdio da je on napao E.M. kojom prilikom je rekao i svoju lokaciju.

– Lokaciji su pristupili policijski službenici i istom, po nalogu dežurnog tužioca, oduzeli slobodu. Povrijeđenoj osobi je u JZU UKC Tuzla ukazana medicinska pomoć, ali se ljekar nije izjasnio o stepenu povreda, a povrijeđena je odbila dalje liječenje. Osumnjičeni S. O. će po nalogu postupajućeg tužioca, nakon kriminalističke obrade biti predat tužiocu na dalje preduzimanje mjera i radnji iz njihove nadležnosti, dok se rad na dokumentovanju ovog događaja nastavlja pod nadzorom postupajućeg tužioca, saopćeno je iz MUP-a TK.

administrator