Spread the love

Razmišljate o novom poslu, jeste li bez posla? Upoznajte renomirane slovenske kompanije i saznajte o mogućnostima ulaska na slovensko tržište rada na sajmu karijera u Tuzli 20. marta i u Sarajevu, 21. marta. Sajam, u organizaciji najvećeg portala za zapošljavanje i karijere u Sloveniji MojeDelo.com, nudi vam odličnu priliku da iz prve ruke dobijete informacije o radnim mjestima, uslovima rada i preseljenju u Sloveniju.

Na raznolikom i dinamičnom slovenskom tržištu rada ima dovoljno posla za radnike u proizvodnji, prodavače, vozače, kuhare, konobare, čistačice i mnoge druge profile.

Uspješne slovenske kompanije koje krajem marta dolaze u Sarajevo i Tuzlu tražit će one koji žele dobar posao i poštenu platu. Jeste li jedan od njih? Ne propustite priliku da radite u Sloveniji!

Zvučna imena slovenske ekonomije

Slovenske kompanije misle ozbiljno kada ponovo dolaze u Bosnu po nove radnike. Odlučili su da učestvuju na sajmu na osnovu dobrog iskustva sa radnicima iz Bosne: “Imamo dosta zaposlenih iz Bosne sa kojima smo veoma zadovoljni i koji su se pokazali kao veoma dobri radnici, tako da nam nije bilo teško da se ponovo odlučimo da dođemo na sajam“, rekao nam je predstavnik kompanije Brinox, d.o.o., gdje traže brusače, TIG i MAG zavarivače, operatere na robotu za zavarivanje, mašinske inženjere. To su kadrovi koje je teško dobiti, objašnjava kompanija.

Među kompanijama koje će 20. marta biti u Tuzli i 22. marta u Sarajevu, nalaze se uspješne slovenske kompanije. Među njima: Novartis d.o.o., Goodyear Slovenija d. o. o., Engrotuš d.o.o., Paloma d.d., Lesnina Les-Mms d.o.o., MOS Servis d.o.o., Kovinar, d.o.o. DIFA d.o.o., CGP, d.d. in Brinox d.o.o.

Svi oni dolaze iz istog razloga: da se upoznaju i dogovore o radu sa onim bosanskim radnicima koji žele uredne uslove rada i poštenu platu.

Dođite s dobrom energijom

Ključno je to kako ćete se predstaviti kompanijama. Savjetujemo vam da se unaprijed raspitate o izlagačima, da za njih pripremite pitanja i odgovore o svojim iskustvima i željama. “Predstaviće vam se jedna od najboljih slovenskih kompanija koja vam može ponuditi dobre uslove rada i platu koja će vam olakšati životni put. Stoga bi trebalo da dođete dobro raspoloženi i motivisani. Kompanije će biti oduševljene vašim entuzijazmom. Svakako ne treba zanemariti činjenicu da je prvi utisak ključan i vezan je za energiju koju donosite sa sobom”,  rekao je organizator sajma.

Šta možete očekivati na slovenskom tržištu

Dobra priprema je osnova uspjeha. Prije dolaska na sajam, istražite kompanije koje će biti tamo, pripremite biografije i vježbajte predstavljanje sebe, svog znanja i iskustva. Budite uredni i tačni kako biste ostavili dobar prvi utisak i prestigli ostale. Svi oni koji žele naći posao u Sloveniji, posjetite predavanje na sajmu koji će voditi DanijelOkilj, iz kompanije Adecco H.R. kadrovsko svetovanje d.o.o. Naučit ćete kako se najbolje pripremiti za rad u Sloveniji, šta očekivati na slovenskom tržištu rada i kako dobiti radne dozvole.

Besplatan ulaz na sajam

Na sajmu zapošljavanja MojeDelo.com možete dobiti besplatan certifikat, na osnovu testa znanja engleskog jezika. Ovaj certifikat može obogatiti vašu biografiju i ponuditi poslodavcu potvrdu o znanju engleskog jezika.

Ulaz na sajam je besplatan i može vam donijeti odskočnu dasku za nastavak karijere. Slovenija se može pohvaliti stabilnom ekonomijom i nudi uredan život, što je neophodno za efikasno obavljanje posla.

administrator