Velika privilegija: Irfan Peljto na listi sudija za Svjetsko prvenstvo

Spread the love

Prvenstvo je prošireno, pa je tako potreban i veći broj sudija. Na listi nakon seminara održanog u Sevilli našlo i ime našeg najboljeg arbitra.

Najbolji bh. sudija, Irfan Peljto već duže vrijeme redovno dijeli pravdu na elitnim UEFA-inim takmičenjima, a prema posljednjim najavama priznanje njegovom sjajnom radu ukazat će i FIFA!

Prema posljednjim informacijama Peljto se nalazi na listi sudija koje će konkurisati za Svjetsko prvenstvo koje će 2026. godine biti održano u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Meksiku.

FIFA held in Seville a seminary for UEFA referees, candidates to 2026 WC. Kruzliak, Eskas, Makkelie, Nyberg, Kovács, Peljto, Sánchez Martínez, Schärer, Jovanovic, Letexier, Vincic, Pinheiro, Dias, Turpin, Zwayer, Olofsson, Massa, Gozubuyuk, Mariani, Meler, Frappart, Gil Manzano.

Bit će ovo po mnogo čemu posebno prvenstvo. Bit će prvo koje će biti održano širom kontinenta, a na njemu će također nastupiti i 48 reprezentacija.

Prvenstvo je prošireno, pa je tako potreban i veći broj sudija, pa se na listi nakon seminara održanog u Sevilli našlo i ime našeg najboljeg arbitra.

administrator