VELIKO SRCE LUKE DONČIĆA: Pomaže ugroženima u poplavama

Spread the love

JEDAN od najboljih košarkaša današnjice, Luka Dončić preko svoje fondacije odlučio je da pomogne ugroženom stanovništvu u Sloveniji koje je pogođeno poplavama.

Pojedini dijelovi Slovenije, brojna sela, su pod vodom poslije poplava koje su se izlile nakon obilnih padavina. Ima i nastradalih.

Slike bespomoćnih ljudi koji se u bujicama bore da prežive i pronađu spas potresle su sve, a među prvima koji je najavio pomoć sunardonicima je najveći sportista ove zemlje Luka Dončić.

Njegova fondacija je na Instagramu objavila da je stupila u kontakt sa lokalnim samoupravama pogođenih područja kako bi se najefikasnije iskoordinirala akcija pomoći za najugroženije stanovništvo.

– Fondacija Luka dončić je potresena katastrofalnim poplavama koje su izazvale haos u Sloveniji, uništavajući kuće i oduzimajući živote.U kontaktu smo sa lokalnim vlasima kako bismo ih rasteretili i nastavićemo da im pružamo pomoć dokle god je to potrebno. Najdublje se zahvaljujemo svim vatrogascima i spasiocima na terenu i svima koji su se odazvali da pomognu rizikujući svoje živote da pomognu onima kojima je pomoć bila najpotrebnija. Svi žitelji Slovenije koji su izgubili svoje kuće u ovim strašnim poplavama su u našim mislima i srcima. Učinićemo sve da im pomognemo.

Trenutno je najteža situacija u Gorenjskoj, Koruškoj, Štajerskoj, a očekuje se da će se pogoršatii u ostalim dijelovima Slovenije pošto je kiša nastavila da pada.

administrator