Spread the love

Imali smo taj jedan krasan duel u kojem pjevamo najteže dionice jedan drugom u lice kao da se nadmećemo ili da se trudimo da svaki od nas nešto doda nešto svoje da bi ta pjesma ušla u historiju muzike BiH, rekao je

Željko Bebek je u intervjuu za U tuđoj avliji govorio o koncertu u zagrebačkoj Velikoj Areni kojim je obilježio 50 godina karijere.

– Imao sam tremu, jaku tremu. Ali iskustvo mi je dalo mogućnost da zajedno s publikom ostavim neki mali trag u budućnosti.

A onda je govorio o Halidu Bešliću i njegovom gostovanju na koncertu prisjetivši se njihove suradnje koja ide još od 1989. godine, zbog čega mu je u jednom trenutku i potekla suza.

 -Otpjevali smo tu jednu legendarnu pjesmu koju zaista pravi pjevači rođeni u BiH neće propustiti otpjevati. I Halid i ja smo je na koncertu otpjevali po ko zna koji put tu na bini. Imali smo taj jedan krasan duel u kojem pjevamo najteže dionice jedan drugom u lice kao da se nadmećemo ili da se trudimo da svaki od nas nešto doda nešto svoje da bi ta pjesma ušla u historiju muzike BiH. Pa, nakon Safeta, Zaima i svih doajena narodne muzike jedan preveliki Halid Bešlić dao je meni priliku da se upišem u taj klub velikih koji su je otpjevali, rekao je Bebek kroz suze.

administrator