Spread the love

Zoran Galić, zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), nije pronađen danas na svojoj adresi prije nego što su jutros pripadnici policijskih agencija iz BiH došli pred njegovu kuću u Posušju, a kako bi bio uhapšen.

Ova informacija potvrđena je iz Tužilaštva BiH.

Galić se, prema informacijama “Avaza”, nalazi u Hrvatskoj. On se javio kolegama, kazavši da se nalazi na bolovanju u toj državi. Za sada se sve provjerava, kao i činjenica ko mu je javio da će biti uhapšen.

Krivična djela za koja Tužilaštvo sumnjiči Galića počinjena su u periodu dok je on obnašao dužnost direktora Granične policije BiH, a sve je otkriveno nakon raspakivanja Sky aplikacije. 

S druge strane, kako saznaje isti medij, Galić ima i državljanstvo Hrvatske, pa je teško očekivati da će biti izručen BiH kao i svi raniji bjegunci koji su nakon istraga i naloga u BiH “otišli” u Hrvatsku,

Kako se, također, nezvanično saznaja da je Galić dva dana ranije znao da će po njega doći SIPA i da je pod istragom Tužilaštva, iako se u prvi tren krilo od ove agencije da se radi na njegovom hapšenju i da je na radaru Tužilaštva.

administrator