Amel, Adin i Ante na povratku iz škole utrčali u stan u plamenu i spasili radnike i ženu

Spread the love

Trojica prijatelja, učenici trećeg razreda, spasili su nekoliko osoba iz stana u Rijeci koji je zahvatio požar.

Sinoć u 20 sati, na povratku iz škole, trojica hrabrih 17-godišnjaka na Korzu je vidjela dim iz stana.

Dok su stariji sugrađani stajali po strani i promatrali, oni su utrčali u zgradu. Iz stana koji je pretvoren u hostel evakuirali su nekoliko muškaraca, kažu, vjerojatno stranih radnika, a onda sa zadnjeg kata i ženu koja je bila zarobljena u dimu. Od trojice prijatelja učenika trećih razreda, jedan je član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sušak i želi postati profesionalni vatrogasac. Eto i dokaza da može. A 81-godišnja gospođa kojoj su pomogli, iz bolnice je puštena na kućnu njegu, a policija je potvrdila da je uzrok požara kvar na električnim instalacijama.

“Ja sam uletio gore u stan, krenuo sam gasit, to je trajalo par minutica dok nisu iskre krenule padat po meni od struje, pošto je iznad mene bila odmah klopka od struje i tu sam samo rekao da se svi sagnu zbog tog dima i da krenemo van”, poručio je Amel Topić, učenik Prometne škole Rijeka, prenosi Danas.hr.

“Samo su stajali tu dole, tu pored i snimali su samo mobitelima kako dim ide iz prozora i to je to, nitko nije ulazio tamo osim nas trojice”, rekao je Adin Solak, učenik Prometne škole Rijeka.

“Otac me pitao kad sam došao doma nakon svega, kako ti je palo napamet da uđeš unutra, ja sam rekao tata to nema past na pamet ilI uđeš ilI ne uđeš, ili stojiš kao svi drugi ljudi i snimaš”, rekao je Ante Vukušić, učenik Prometne škole Rijeka.

administrator