Spread the love

Zimsko vrijeme može dovesti do čitavog niza problema kada je vožnja u pitanju.

Zaglaviti u prometu nikada nije zabavno, a kada se to dogodi zimi morate biti sigurni da ste spremni na najgore.

Bilo da ste zapeli u snježnom nanosu, bujičnoj poplavi ili čak u dugom redu zbog nesreće na cestama uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta, morat ćete se pobrinuti da imate odgovarajuće zalihe u svom automobilu, piše ScrapCarComparison.

Šta potrebno imati u automobilu zimi?

Odmrzivač i strugač leda: osnovno, ali neophodno. Ako se vjetrobransko staklo zaledi, potrebno vam je nešto za čišćenje, a nema ničeg bržeg od provjerenog spreja i strugača za odleđivanje.

Svjetiljka: naravno, većina pametnih telefona ovih dana ima ugrađene svjetiljke, ali u hitnoj situaciji, želite li stvarno prazniti bateriju telefona? A pitanje je i kakva je jačina tog svjetla, stoga morate imati odgovarajuću svjetiljku.

Punjač za pametni telefon: ako vam se baterija na telefonu isprazni, odjednom ste u mnogo većoj opasnosti nego što ste bili prije. Ako vam se auto pokvari po lošem vremenu, a nemate načina da kontaktirate bilo koga za pomoć, mogli biste se naći u još većem problemu.

Hrana i piće: Ako zapnete u koloni na autocesti, proći će dugo vremena dok dođete do hrane. Ne treba vam cijela kuhinja u automobilu, ali grickalice u pretincu za rukavice i boce vode su obavezni.

Topla odjeća: zimi postaje hladno, a ako preko noći ostanete na putu, morat ćete se umotati na toplo. Naravno da ćete koristiti motor automobila da vas ugrije, ali što ako ste se o pokvarili ili ste ostali bez goriva? Za svaki slučaj bacite deke i kapute u prtljažnik.

Reflektirajuća jakna i trokut upozorenja: ako se automobil pokvario i morate izaći van po mraku, važno je pobrinuti se da budete vidljivi. Reflektirajuće jakne možda nisu najmoderniji artikli, ali mogu vam spasiti život. Stoga neka uvijek budu u vašem automobilu, i to ne samo zimi. Isto vrijedi i za trokut upozorenja, a ako ga koristite, provjerite jeste li dovoljno udaljeni od automobila.

Lopata: nećete valjda automobil golim rukama iskopati iz snježnog nanosa?

Sunčane naočale: jeste li primijetili koliko nisko zimsko sunce može biti zasljepljujuće kada se odbija od snježne i vlažne ceste? Spasite se od neželjenog incidenta tako što ćete uvijek imati pri ruci sunčane naočale.

administrator