Burna zima je pred FK Sloboda: Selimović kandidat za Upravu kluba sa Tušnja?

Spread the love

Kako je već poznato, Senad Mujkanović više nije prvi čovjek FK Sloboda. Mujkanović je sinoć i zvanično postao bivši, iako je Sloboda jesenji prvak te želi već ove sezone napraviti korak ka povratku u Premijer ligu.

Ipak, Mujkanović nije dobio povjerenje Skupštine kluba, a sada na istoj da izabere novog prvog čovjeka, te popuni Upravni odborom.

Svakako da su Slobodi potrebni kvalitetni i kadrovi sa idejom s kojima će klub krenuti naprijed i vratiti se u Premijer ligu, što prema svemu i zaslužuje. Kako je SportSport.ba jutros i najavio, kandidat za prvog čovjeka kluba je  Sead Omerčević.

Omerčević je prvi čovjek firme Babilon d.o.o. Tuzla, a formirana je Komisija koja će obaviti razgovore sa svim potencijalnim kandidatima.

Jedan od kandidata za mjesto u Upravi kluba je alfa i omega FK Seona, aktuelnog prvaka Druge lige FBiH grupa Sjever, Fahrudin Selimović.

Selimović je vlasnik renomirane firme Persel d.o.o. iz Srebrenika, te je dugo u nogometu i dobro poznaje stanje u istom. Ukoliko postigne dogovor sa čelnicima Slobode, sigurno bi donio novu snagu u aktuelno rukovodstvo kluba, a to je ono što je Slobodi potrebno, a nikako prepucavanja i turbulencije koje sigurno ne donose ništa dobro.

Zanimljivo da se Selimović povezuje i sa OFK Gradina, članu Prve lige FBiH koja je također u popriličnoj teškoj situaciji. Gradina je polusezonu završila na šestom mjestu te u Srebreniku mogu biti zadovoljni, ali sada su nastali problemi.

Prisutna su određena dugovanja prema igračima, a Prva liga FBiH itekako je skupa. Sami navijači se pitaju da li će klub nastaviti sa takmičenjem, te šta će donijeti veoma duga zimska pauza.

Imaju i određene zahtjeve prema odgovornima, a problem prave i veoma mala sredstva koja grad izdvaja klubu, u odnosu na druge gradove.

Šta će od svega biti ostaje da se vidi, no vidljivo je da je veoma burno u Tuzlanskom kantonu kada je nogomet u pitanju. Odnosi se to i na brojne probleme u Nogometnom savezu Tuzlanskom nogometu, ali i u radu samih klubova.

Šta će biti sa Zlatanom Nalićem i ekipom?

Odlazak Mujkanovića otvara mnoga pitanja i za samu budućnost trenutnih trenera u FK Sloboda te brojnih igrača. Šef struke Zlatan Nalić vratio se u Slobodu upravo na poziv Mujkanovića.

Sada smo ga kontaktirali sa željom da saznamo nešto više o cijeloj situaciji, ali on nam je kratko kazao da se nalazi u Švedskoj, te da nije prisustvovao sjednicama Skupštine.

Zanimljivo da je Mujkanović ranije najavio i nova pojačanja, ali sada od toga nema ništa, bar pod njegovom palicom. Sloboda ima tri boda prednosti nad Stupčanicom, a drugi dio sezone otvara sa dva gostovanja. Sve to jasno govori i da se Stupčanica neće predati, a međusobni duel ova dva tima u drugom dijelu sezone igraju u Olovu.

Valtertuzlanski.com / SportSport.ba

administrator