Spread the love

Nevjerovatno ali istinito!

Luksuzna modna kuća Balenciaga ponovo je izazvala interesovanje javnosti svojom najnovijom kolekcijom za proljeće i ljeto 2024. Iako je kreativni direktor Demna Gvasalia početkom 2023. najavio kako će njihova moda doživeti zatišje, najnovija kolekcija demantovala je njegove najave.

Nakon papreno skupih kroksica, pocjepanih patika i muških baletanki izbacili su model motorističkih čizmi koje, u najmanju ruku, izazivaju čuđenje. Zanimljivi primjerak izrađen je od teleće kože, seže sve do prepone, sadrži detalje nalik štitnicima, dolazi sa špicastim vrhom, te izdržljivom potpeticom, a cijena mu je pozamašnih 7.492 eura.

Pomenutu kolekciju karakterišu predimenzionirani krojevi, crna boja i futuristički detalji, a većina komada izgleda kao da je ispala iz kakvog filma o budućnosti. Tamo se mogu pronaći i komadi koji se nalaze na granici između pantalona i čizmi, kao i čupavi primjerci obuće izrađeni od vještačkog krzna. Prošla 2023. bila je velika inspiracija za poznatu ovu modnu kuću, a svojim se neobičnim korjeima vratila i u kolekciji za jesen i zimu 2024. u kojoj su glavna zvijezda – ružičaste čizme imena Alaska fur s predimenzioniranim prednjim dijelom i iglenom potpeticom.

administrator