15. lipnja 2024.

Djevojčica donijela oružje u školu: Pogodila je pet učenika pa se ubila…

Spread the love

Jedan od učenika je, kako prenose mediji, preminuo, a za djevojčicu koja je pucala na društvenim mrežama se navodi da je bila maltretirana…

Jedna osoba je ubijena, a četiri su ranjene u pucnjavi do koje je došlo u školi koja se nalazi u Bryanskoj oblasti u Rusiji, potvrđno je za Tass iz odjela za informisanje policije u Bryansku.

“Prema preliminarnim informacijama, jedna od učenica, navodno osmog razreda, donijela je očevo oružje u zgradu Gimnazije br. 5 i ispalila više hitaca. Jedna osoba je ubijena, a četiri su ranjene. Nakon pucnjave, učenica je izvršila samoubistvo”, naveli su iz policije. Motivi i okolnosti događaja se utvrđuju.

Ranije je policija izvijestila o troje ranjenih. Pojedini mediji javljaju da je 14-godišnjakinja ubila kolegicu iz razreda i ranila četiri učenika, od kojih je jedan malo kasnije preminuo, prije nego što je izvršila samoubistvo. No ta informacija zasad nije potvrđena.  

Na društvenim mrežama se također prenose navodi prema kojima je su 14-godišnjakinju školski drugovi maltretirali te da bi to mogao biti razlog zbog kojeg je donijela oružje i pucala na svoje školske drugove.

Također objavljen je i snimak za koji se navodi da je nastao u vrijeme pucnjave:  

administrator