Spread the love

Dešavanja u FK Sloboda i organizacija predstojeće skupštine kluba, u žiži su interesovanja ovdašnje sportske javnosti

Mnogo stvari je izrečeno, objavljena su i neka imena, koja navodno utječu na lošu atmosferu, žele smjene u klubu, ali su se pojavili i podaci o tome o čemu će se zapravo pričati na sjednici najvišeg klupskog organa.

Na našu mail adresu stiglo je saopštenje sa zahtjevom za objavu u kojem se Elmir Šećerbegović obratio javnosti, sa željom da ispriča svoju stranu priče. Upravo se bivši predsjednik kluba sa Tušnja često pominjao u objavama, kao jedan od ključnih ljudi pred naredno zasjedanje.

Njegovo saopštenje prenosimo u cijelosti bez intervencija.

“Nažalost, zbog izostanka reakcije i demanta, iako sam je lično tražio od predsjednika upravnog odbora FK Sloboda, moram ovim putem da se obratim javnosti po nekoliko tačaka, a vezano za dovođenje mog imena u kontekst predstojeće skupštine FK Sloboda. 

Kao što je poznato, ja formalno nisam član niti jedne organizacione strukture FK Sloboda, ali jesam na raspolaganju i usko sarađujem na mnogim pitanjima zavisno od potreba upravnog odbora ili administracije, a da pri tome nisam učestvovao niti u jednim odlukama bilo kakve prirode niti imam potrebu jer klub ima svoje strukture. Također, možda i najbitnije, zajedno sa kolegom iz bivšeg saziva upravnog odbora sam jedan od većih sponzora ovog kluba i to radim na dobrovoljnoj osnovi i nastavit ću i dalje to raditi ukoliko klub smatra da ima za to potrebe. 

Vezano za moje učešće u narednom periodu kao formalni član, više puta sam ponovio da lično smatram da to nije pravi put i da mogu mnogo više pomoći ako ne budem dio struktura kluba. Moj doprinos je prepoznat od strane FK Sloboda i siguran sam da će svi ovo i potvrditi i želio bih na tome i da ostane. Čak suprotno, bili su neformalni razgovori ali ne inicirani sa moje strane nego upravo od struktura kluba.

Bitan detalj je dio što se spominje u javnosti jeste vezano za sportske izbore gdje vidim da mnogi ne poznaju sam izborni proces, a da poznaju, znali bi koliko FK Sloboda može tj. ne može uticati na krajnji rezultat istih i zbog toga smatram da se zlonamjerno dovodi to u pitanje kao poveznica trenutnih dešavanja.

Na kraju sam odlučio, iako su me već savjetovali da još u ljetnjim mjesecima podnesem prijave ali nisam želio iz razloga što sam tada smatrao da je stvorena histerija donekle opravadana razočarenjem u sportski neuspjeh, podnijeti prijave protiv više pravnih i fizičkih lica gdje sam dao instrukcije advokatima da stvar sprovodu bez ograničenja, a posebno da se usmjeri na nalogodavce tj. na one koji su davali instrukcije i radili podstrekivanje.

Poslije svega, klub je bitniji i veći od svih nas i baš zbog toga ne želim da izlazim u javnosti sa mnogo ozbiljnijim temama kako fiancijske tako i pravne prirode iz razloga da bi klub ima neophodan mir i čvrsto smatram da su nam potrebni svi i da nemamo luksuza nikoga se odricati”, stoji u mailu koji je poslao Šećerbegović.

administrator