15. lipnja 2024.

Đoković platio trenere, putovanja i hotele Međedoviću: “Ne radim ovo zbog novca”

Spread the love

Hamad Međedović (20) dokazao je osvajanjem Next Gena da je pred njim potencijalno velika karijera.

Hamad Međedović je daroviti 20-godišnji srpski teniser koji je svoju kvalitetu potvrdio na turniru Next Gen održanom u Saudijskoj Arabiji.

Međedović je sjajnim uspjehom ponio naziv najboljeg mladog tenisera na svijetu te predstavlja svjetlu budućnost srpskog tenisa. Mnogi ga vide i kao nasljednika Novaka Đokovića jednog dana, no do toga je još dug put.

Mladić iz Novog Pazara već je povezan sa Đokovićem, i to na zanimljiv način. Naime, kako ističu srpski mediji, Novak je na vrijeme prepoznao Hamadov veliki talenat te je njegovoj porodici pomagao kako bi prebrodila poteškoće s kojima se susretala.

Jer, vrhunski tenis je skup, jako skup sport. A Đoković je tokom cijele 2021. godine Hamadu plaćao trenere, putovanja, hotele, avionske karte, fizioterapeute i pripreme.

“Novak mi je finansijski pomagao. Daje mi sve što mi je potrebno za karijeru. Sve je pokrio. Pomogao mi je kada mi je to bilo potrebno, a i dalje mi pomaže na sve moguće načine. Sretan sam da je tu za mene”, izjavio je Hamad Međedović.

Njegov otac Eldin oduševljen je ljudskošću koju je iskazao Đoković. Sjetio se kako mu je proslavljeni srpski teniser rekao:

‘‘Edo, ne radim ovo zbog para! Imam gdje zarađujem novac. Jednostavno, moja uloga i moj zadatak je da pomognem. Kakav bih ja kao čovjek bio ako ne bih djeci koja to zaslužuju, koja vole tenis, još i postižu rezultate, pomogao?”

Dodao je kako mu je Đoković još rekao da će i oni uzeti nekoga kome će pomoći nakon što Hamad uspije.

Međedović je u jučerašnjem finalu Next Gena savladao prvog nositelja Francuza Arthura Filsa sa 3:4(6), 4:1, 4:2, 3:4(9), 4:1.

Nakon što je Novak Đoković osvojio ATP Finals, njegovom mlađem sunarodnjaku sada je to pošlo za rukom u mlađoj konkurenciji.

“Nas dvojica iz Srbije. On je osvojio veliki Masters, pravi, a ja sam osvojio Next Gen. Naravno, to je velika stvar, a ja sam sretan što slijedim njegove korake na neki način. Ne mogu vjerovati da sam osvojio titulu, ali to će mi dati puno samopouzdanja za sljedeću sezonu”, izjavio je Međedović.

administrator