Dr. Zumra Begić, zastupnica u Skupštini TK, ‘prešla’ iz SDA u SD BiH

Spread the love

U prostorijama Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine dr. Zumra Begić je potpisivanjem pristupnice zvanično postala novi član SDBiH. Dobrodošlicu u porodicu SDBiH dr. Begić su poželjeli predsjednik SDBiH Husein Tokić sa članovima Predsjedništva ove stranke.

“Zadovoljstvo nam je da obavijestimo javnost da je Klub SDBiH u Skupštini TK jači, kvalitetniji i snažniji za uvaženu zastupnicu gospođu Zumru Begić. Radujemo se našem budućem zajedničkom radu kako u Skupštini TK, tako i našem zajedničkom radu na terenu u direktnoj komunikaciji sa članstvom i građanima, a sve u cilju jačanja stranačke infrastrukture, akcione i političke snage SDBiH,” izjavio je Tokić i dodao: “Svjedoci smo da SDBiH iz dana u dan raste kako kroz pristupanje novih članova, tako i kroz uspješno održavanje izbornih konferencija u našim gradskim i općinskim organizacijama. Očekujemo i radimo na tome da nam pristupe pojedini opštinski vijećnici sa područja TK, kao i novi zastupnici u Skupštini TK, o čemu će javnost biti blagovremeno upoznata. Ljudi dolaze u SDBiH iz čisto drugarskih razloga, bez ličnih interesa jer mi im na tom planu nemamo šta ponuditi. Dolaze da zajedno gradimo tim koji će biti sposoban da mijenja stanje u kantonu i državi na bolje. Sve ovo ukazuje da su Socijaldemokrate BiH sve bliže izbornom rezultatu sa Lokalnih izbora iz 2020. godine kada smo bili treći politički subjekt u Tuzlanskom kantonu.”

Podsjećamo, dr.Begić je prethodno bila članica Stranke demokratske akcije (SDA) te je obrazložila razloge zbog kojih je prešla u SDBiH.

“Od danas ću zvanično djelovati kao zastupnica Socijaldemokrata BiH u Skupštini TK. Napuštam Stranku demokratske akcije čija sam članica bila od 1993.godine. Razlog mog napuštanja SDA je nerazumijevanje sa određenim brojem osoba koje su u organima stranke: u GO TZ i u KO, kao i neslaganje sa politikom koju provode,” izjavila je dr. Begić.

Prema njenim riječima, stavljanje ličnog interesa pojedinca ili određene grupe, ispred interesa zajednice, odnosno građana ili stranke u cjelini je osnovni razlog političkog razilaženja.

“Moja definitivna odluka da napusnim SDA je potaknuta posljednjim unutarstranačkim izborima, osobito u organizaciji Žena GO TZ, kao i u KO, kada su grubo narušena pravila izbornog postupka, nije poštovan Statut, čime se definitivno gubi demokratija u Stranci.Tokom razgovora sa rukovodstvom SDBiH, prepoznala sam jak i ambiciozan tim sa zavidnim znanjem i političkim iskustvom. Naše političke ideje su slične, zbog toga očekujem uspješnu saradnju, zasnovanu na uzajamnom razumijevanju i podršci. Danas želim poslati i poruku onima koji su glasali za mene. Njih nije mali broj, jer sam na zadnjim izborima imala 8500 glasova. Kroz rad u Skupštini Tuzlanskog kantona, ali i svaku drugu političku aktivnost nastavit ću raditi najbolje što znam za dobrobit građana TK,” poručila je dr. Zumra Begić.

administrator