FK Sloboda Tuzla i Univerzitet Kallos potpisali ugovor o saradnji

Spread the love

FK Sloboda Tuzla i Evropski univerzitet “Kallos” Tuzla sklopili su Ugovor o akademskoj, naučnoj i poslovno-tehničkoj saradnji.

Ugovor je zaključen s ciljem međusobne suradnje dvije ustanove u budućem procesu obrazovanja, znanstveno-istraživačkog rada i drugih poslova u okviru registriranih djelatnosti.

Ciljevi suradnje:

  1. Razvoj i podsticanje zajedničkih istraživanja, seminara, međunarodnih konferencija , uz napore da se osiguraju vanjski izvori financiranja;
  2. Razvoj razmjene znanja i znanstvenih informacija kroz recipročnu razmjenu znanstvenih i stručnih publikacija, e-publikacija, akademskog materijala, stručnih izvora i drugih resursa;
  3. Podsticanje i drugih akademskih projekata i aktivnosti upućenih prema drugim akademskim partnerima i ostalim izvorima financiranja neprofitnih i akademskih projekata i
  4. Podsticanje i drugih akademskih aktivnosti za koje se obje ugovorne strane slažu da su od zajedničkog interesa i koristi.

Evropski univerzitet „Kallos“ Tuzla osnovan je 2015. godine. Djelatnost kojom se Sveučilište bavi od javnog interesa i odvija se u skladu s propisima. 

Na Sveučilištu se, u okviru šest fakulteta, na sva tri razine studija izučavaju pravne, ekonomske, političke, pedagoške, tehničke i zdravstvene znanosti.

administrator