Emina Pašanović (22) – odgovorni i educirani glas u borbi za zaštitu životne sredine

Spread the love

Radio Kameleon kroz projekat BigBang #herojigeneracije prepoznaje, predstavlja i nagrađuje uspješne mlade ljude. Pogledajte kandidate, upoznajte se njihovim pričama i glasajte za njih.


Emina Pašanović je studentica treće godine Pravnog i Filozofskog Fakulteta Univerziteta u Sarajevu i demonstratorica na predmetima materijalnog krivičnog prava. Od 2014. aktivna je u nevladinom sektoru, aktivno sudjelujući na projektima i aktivnostima koji se bave temama održivog razvoja, demokratizacije, položaja mladih, te zaštitom okoliša.

Bavi se analizom krivičnopravnog okvira Bosne i Hercegovine i zaštite okoliša te je napisala nekoliko članaka na ovu temu, te je u toku izrada dokumenta koji obrađuje temu ekocida. Vjeruje u snagu poduzetništva u promicanju održivog razvoja i inovacija u adresiranju izazova iz oblasti zaštite okoliša te je sa svojom poduzetničkom idejom iz navedenog segmenta izabrana za učešće u BOLD Fellowship programu za poduzetnike.

Eminina postignuća:

Od 2016. uključena u niz projekata za promociju održivih praksi, smanjenje zagađenja i podizanje svijesti o pitanjima životne sredine.
Također je surađivala s lokalnim zajednicama na razvoju održivih inicijativa koje koriste i okolišu i gospodarstvu.
U odnosu na njenu ideju iz oblasti zaštite okoliša izabrana kao BOLD Fellow u okviru BOLD Fellowship programa, koji pruža priliku mladim poduzetnicima iz cijele BiH da razviju svoje ideje i poduzetničke sposobnosti u državi New York.

Emina Pašanović kandidatkinja je za priznanje BigBang #herojigeneracije Kantona Sarajevo, u kategoriji EkologijaZa nju ćete moći glasati na OVOM LINKU.

administrator